Ελλαδα

Περιστέρι: Πώς έφθασε στα Σκόπια ο Πακιστανός μετά τη δολοφονία της 17χρονης στο Περιστέρι

Το «λάθος» που τον πρόδωσε και έφερε τη σύλληψή του

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Ο Πακιστανός σύντροφος της Νικολέτας συνελήφθη στα Σκόπια. Πώς τον εντόπισαν. Το χρονικό μετά τη γυναικοκτονία στο Περιστέρι με τη νεκρή 17χρονη.

Στα χέρια των αστυνομικών βρίσκεται ο Πακιστανός σύντροφος της 17χρονης που συνελήφθη μετά το ανθρωποκυνηγητό που εξαπολύθηκε από την ΕΛΑΣ. Ο καθ' ομολογίαν δράστης της γυναικοκτονίας στο Περιστέρι είχε καταφέρει να περάσει στη Βόρεια Μακεδονία, όπου και εντοπίστηκε.

Σε βάρος του είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης. Όπως έγινε γνωστό, ο 22χρονος Πακιστανός είχε ξεκινήσει με γκρουπ μεταναστών από τη Θεσσαλονίκη, πέρασε τα σύνορα και έφθασε στα Σκόπια. Στα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του ομολόγησε ότι αυτός σκότωσε τη Νικολέτα στο σπίτι στην οδό Αραχώβης.

Υπενθυμίζεται ότι ο 22χρονος σύντροφος της 17χρονης στο Περιστέρι ήταν άφαντος μετά το έγκλημα στην οδό Αραχώβης. Σύμφωνα με μαρτυρίες, είχε μαζέψει προσωπικά αντικείμενα και ρούχα σε μια βαλίτσα και εξαφανίστηκε. «Η Νικολέτα τού ζήτησε να χωρίσουν και αυτός τη σκότωσε» δήλωσε κατηγορηματικά η μητέρα της 17χρονης.

Πώς εντοπίστηκε ο Πακιστανός σύντροφος της 17χρονης Νικολέτας

Πληροφορίες από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι ο γυναικοκτόνος εντοπίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής (5/8) έξω από τα Σκόπια από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας.

Από την πρώτη στιγμή η ΕΛΑΣ είχε έρθει σε συνεννόηση με τις αρχές της βαλκανικής χώρας, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι ο 22χρονος σύντροφος της 17χρονης Νικολέτας, η οποία δολοφονήθηκε στην οδό Αραχώβης στο Περιστέρι, θα επιχειρούσε να περάσει τα βόρεια σύνορα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του αλλοδαπού από το Πακιστάν είχαν σταλεί σε όλα τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τις χερσαίες εξόδους στα σύνορα.

Ο 22χρονος Πακιστανός είχε μαζί του το κινητό της 17χρονης μετά τη δολοφονία στο Περιστέρι

Στην κατοχή του ο 22χρονος συλληφθείς είχε το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης Νικολέτας. Οι αστυνομικοί εκτιμούσαν ότι θα επιχειρήσει να περάσει τα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, με απώτερο στόχο να φθάσει σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του και να μην εντοπιστεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη γυναικοκτονία στο Περιστέρι.

Προς αυτήν την κατεύθυνση οι ελληνικές αρχές είχαν στενή συνεργασία με τις αντίστοιχες στη γειτονική χώρα. Τόσο οι αστυνομικοί στην Ελλάδα όσο και οι συνάδελφοί τους στη Βόρεια Μακεδονία βρίσκονταν σε αυξημένη επιφυλακή.

Η αρχή του τέλους για τον 22χρονο Πακιστανό που σκότωσε τη Νικολέτα στο Περιστέρι ήταν όταν άνοιξε το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης τη στιγμή που είχε περάσει τα σύνορα και βρίσκονταν στη Βόρεια Μακεδονία. Το σήμα εντοπίστηκε άμεσα και οι αστυνομικοί δεν άργησαν να τον βρουν στα Σκόπια. Ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα μεταναστών.

Ο 22χρονος Πακιστανός σύντροφος της 17χρονης Νικολέτας, ο οποίος είναι ο δράστης της γυναικοκτονίας στο Περιστέρι, έχει μεταφερθεί στην Ασφάλεια Αττικής και οδηγείται το μεσημέρι στον αρμόδιο Εισαγγελέα.