- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά στη Λέσβο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες (βίντεο)
Νύχτα θρίλερ για να μην καούν σπίτια
Η φωτιά στη Λέσβο μαίνεται για τρίτο 24ωρο. Η πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτια και παραθαλάσσιες εγκαταστάσεις. Μάχη να την ελέγξουν δίνουν οι πυροσβέστες.
Στη Λέσβο ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται. Η φωτιά συνεχίζει να καίει, με τους πυροσβέστες να δίνουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να μην καούν σπίτια. Χιλιάδες στρέμματα δάσους και καλλιεργειών έχουν γίνει στάχτη.
Με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα. Η εικόνα από τα πύρινα μέτωπα του νησιού είναι καλύτερη, ωστόσο οι καταστροφές είναι μεγάλες.
Η μάχη με την πυρκαγιά στα βουνά της νότιας Λέσβου συνεχίζεται για τρίτο 24ωρο. Πυροσβέστες, εθελοντές, εργαζομένοι στον Δήμο Δυτικής Λέσβου, κάτοικοι και επισκέπτες της περιοχής προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.
Το βράδυ που πέρασε με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν η φωτιά να μην μπει μέσα στα εκκενωμένα χωριά της Βρίσας στην ανατολική πλευρά της φωτιάς και Σταυρός στη δυτική πλευρά. Στόχος πλέον είναι με τη βοήθεια των αεροπυροσβεστικών μέσων, μέχρι το μεσημέρι να ελεγχθούν τα μέτωπα. «Δεν έχει αέρα, ας ελπίσουμε πως μέχρι νωρίς το απόγευμα θα έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τα μέτωπα» δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μέχρι πότε θα μείνει σε ισχύ
Νοσηλεύεται με κάταγμα στη λεκάνη
Νέα πτήση επαναπατρισμού Ελλήνων πολιτών και των κατοικιδίων τους από το Ντουμπάι
Ο χολιγουντιανός σταρ παραμένει στην Ελλάδα
Μάρτης... γδάρτης με βροχές και κρύο
Ο ηλικιωμένος εντοπίστηκε το πρωί σε βραχώδη περιοχή κοντά στη Λίνδο
Χιλιάδες Έλληνες Εβραίοι ξεκινούν ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή
«Χειρόφρενο» σε κεντρικούς δρόμους - Όλες οι διαδρομές και οι ρυθμίσεις της Τροχαίας
Διατηρείται η καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με θερμοκρασίες έως 19 βαθμούς
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται έρευνες από το Λιμενικό Σώμα και εθελοντικές ομάδες
Ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Ανδρέα Παπανδρέου
Πότε θα χτυπήσει ξανά το κουδούνι για την επιστροφή;
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις και πεζοπόρα τμήματα της ΕΜΟΔΕ δίνουν μάχη με τις φλόγες
Η Maran Tankers επιβεβαιώνει το πλήγμα στο ελληνικό τάνκερ - Το πλήρωμα είναι ασφαλές
Ξεκινούν εργασίες για 5G και αλλαγή σιδηροτροχιών - Πώς θα εξυπηρετούνται οι επιβάτες
Έντονη διαμαρτυρία από τον Βασίλη Κικίλια για τη στοχοποίηση της ελληνικής ναυτιλίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.