Ελλαδα

Φωτιά στη Λέσβο: Εκκενώθηκαν τα χωριά Βρίσα και Σταυρός - Μαίνεται η πυρκαγιά (βίντεο)

Συνεχείς ρίψεις νερού από τα εναέρια μέσα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καμένο σπίτι στα Βατερά Λέσβου
Καμένο σπίτι στα Βατερά Λέσβου © EUROKINISSI/Παναγιώτης Μπαλάσκας

Η φωτιά στη Λέσβο συνεχίζει το καταστροφικό της έργο. Κάηκαν σπίτια. Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Βρίσα και Σταυρός

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη φωτιά στη Λέσβο, η οποία συνεχίζει να καίει. Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι εστάλη μήνυμα 112 για την εκκένωση του χωριού Βρίσα. Είχε προηγηθεί αναζωπύρωση της πυρκαγιάς σήμερα Κυριακή (24/7). Λίγη ώρα αργότερα κρίθηκε απαραίτητο να εκκενωθεί και το χωριό Σταυρός.

Πυροσβέστες και εθελοντές δίνουν για δεύτερη ημέρα μάχη με τις φλόγες στα Βατερά. Η πυρκαγιά  στη Λέσβο έκαψε σπίτια.

Δεκαπέντε ώρες μετά το ξέσπασμα της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς στο δυτικό τμήμα της κεντρικής νότιας χερσονήσου της Λέσβου και το κύριο μέτωπο της φωτιάς έφθασε κυριολεκτικά στα όρια της Βρίσας -του χωριού που είχε αλύπητα χτυπηθεί τον Ιούλιο του 2017 από τον ισχυρό σεισμό και του οποίου οι κάτοικοι -όσοι επέστρεψαν αποκαθιστώντας τις ζημιές που είχαν υποστεί οι ιδιοκτησίες τους- υποχρεώνονται σήμερα να ξαναεγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το μέτωπο αυτό κινείται από τη Βρίσα και φθάνει μέχρι τα Βασιλικά. Εκεί πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής και εθελοντές δίνουν νέα μάχη για να αποτρέψουν τη φωτιά από το να μπει μέσα στο χωριό.

Από το πρωί στη μάχη συμμετέχουν με ρίψεις από αέρος δυο αεροπλάνα τύπου PZL που εδρεύουν στη Λέσβο, δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα που εδρεύουν σε Λέσβο και Χίο, και δυο αεροσκάφη τύπου Canadair. Επιχειρούν επίσης και τρία μικρά νέου τύπου αεροσκάφη Airtractor. Παράλληλα, έφθασαν στη Λέσβο από την Αττική 20 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Πυρκαγιά στη Λέσβο - Εντολή εκκένωσης καισ το χωριό Βρίσα | 24/07/2022 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ