Ελλαδα

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες σε Έβρο, Λέσβο και Μεσσηνία

Εκκενώθηκε το χωριό Δαδιά - Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε πολλαπλά μέτωπα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στον Έβρο
Φωτιά στον Έβρο © EUROKINISSI

Μάχη με τις φλόγες για τέταρτη μέρα στη Δαδιά Έβρου - Σε εξέλιξη οι φωτιές σε Λέσβο και Μεσσηνία.

Μαίνεται για τέταρτη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Έβρο και πιο συγκεκριμένα στη Δαδιά, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Στην περιοχή μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη αργά το βράδυ στους κατοίκους του χωριού Δαδιά για να εκκενώσουν την περιοχή λόγω της δασικής πυρκαγιάς, η οποία προσέγγισε τον οικισμό σε απόσταση 500-600 μέτρων.

Στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο φράγμα Λύρας στο Σουφλί Έβρου επιχειρούν 320 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα, ενώ από το πρωί αναμενόταν να σηκωθούν εκ νέου εναέρια μέσα.

Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, μηχανήματα έργου και πεζοπόρα τμήματα του Ε.Σ., η Δασική Υπηρεσία και υδροφόρες ΟΤΑ. Σημειώνεται ότι σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Συνεχίζει να καίει η φωτιά στη Λέσβο

Σε διάφορα μέτωπα στην περιοχή ανάμεσα σε Βατερά, Βρίσα και Σταυρό μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Λέσβο.

«Οι άνεμοι αυτήν την ώρα έχουν πέσει, η φωτιά καίει στο δάσος αφού απομακρύνθηκε από τα Βατερά» ανέφερε νωρίς το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Ο κ. Μουτζούρης τόνισε ότι από τη φωτιά κάηκαν πέντε οικίες και μία επιχείρηση στα Βατερά, τα οποία είχαν εκκενωθεί χθες το μεσημέρι. Ο περιφερειάρχης ανέφερε ότι ο μηχανισμός εκκένωσης λειτούργησε έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Δορυφορικη απεικόνιση της φωτιάς στα Βατερά. Διαβάστε περισσότερα https://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/astynomiko-reportaz/ektakto-megali-fotia-sto-batera

Posted by Lesvosnews.net on Saturday, July 23, 2022

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 81 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, ο Ε.Σ. και υδροφόρες ΟΤΑ. Στο νησί κατευθύνονται επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Γ. Αρτοποιός.

Οι Αρχές απομάκρυναν από την ευρύτερη περιοχή των Βατερών, για την οποία είχε δοθεί εντολή εκκένωσης, πάνω από 450 πολίτες. Η φωτιά πέρασε απ’ την νοτιοανατολική πλευρά του οικισμού και έκαψε δύο σπίτια, δύο αποθήκες, ενώ ένα άλλο σπίτι έχει υποστεί ζημιές.

Παράλληλα, συνολικά εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από την ακτή με σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Ένας πυροσβέστης τραυματίσθηκε ελαφρά κατά τη διάρκεια κατάσβεσης.

Φωτορεπορταζ - Η φωτιά έφθασε μέχρι τον Αγ. Γεώργιο Βρισας . Μεγάλες φθορές στο ομώνυμο εκκλησάκι. Κάηκαν επίσης ...

Posted by Lesvosnews.net on Saturday, July 23, 2022

Σε εξέλιξη η φωτιά στο Ακριτοχώρι

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα πάνω από το μέτωπο της φωτιάς, που εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, στην περιοχή Ακριτοχώρι, του δήμου Πύλου - Νέστορος, στην Μεσσηνία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, ρίψεις νερού πραγματοποιούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο.

Όσον αφορά τις επίγειες δυνάμεις, επιχειρούσαν καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας και εξακολουθούν να επιχειρούν ώστε να κρατήσουν την φωτιά μακριά από κατοικημένες περιοχές και να την θέσουν υπό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα, ενώ το έργο τους συνδράμουν υδροφόρα οχήματα και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ