Ελλαδα

Δραματική προειδοποίηση ΕΜΥ - «Δεν θα κοπάσουν οι άνεμοι τη νύχτα»

Οι ριπές θα φτάνουν τα 8 μποφόρ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Πεντέλη: Προειδοποίηση Κολυδά για τους ανέμους
Φωτιά στην Πεντέλη © EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

Φωτιά τώρα στην Πεντέλη - Κολυδάς: Οι συνθήκες θα είναι δύσκολες και το βράδυ.

Δύσκολες θα είναι οι συνθήκες με τους ανέμους και κατά τη διάρκεια της νύχτας, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής να περιορίσει την πυρκαγιά στην Πεντέλη.

«Η μέση ένταση των ανέμων τη νύχτα μπορεί να μη ξεπερνά τα 5 με 6 μποφόρ, ωστόσο οι ριπές του ανέμου θα φτάνουν 7-8 μποφόρ», αναφέρει σε ανάρτησή του ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς. Σημειώνει επίσης ότι «οι συνθήκες θα εξακολουθήσουν να είναι δύσκολες και το βράδυ, ενω πριν τα ξημερώματα θα ενισχυθούν».

Σημειώνεται ότι στις συσκέψεις που έγιναν επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους ότι μεταξύ 21:00-02:00 κάπως θα πέσουν οι άνεμοι.

Φωτιά στην Πεντέλη: Η ενημέρωση από το Meteo

Σχετικά με την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις απογευματινές ώρες της Τρίτης 19.07.2022 στην ευρύτερη περιοχή Νταού Πεντέλης η Πυρομετεωρολογική ενημέρωση από το Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου αναφέρει:

  • Στην ευρύτερη περιοχή και με βάση μετρήσεις από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr πνέουν Β/ΒΑ άνεμοι με μέσες εντάσεις που φτάνουν τα 5-6 μποφόρ και ριπές που προσεγγίζουν τα 50-60 km/h.
  • - Με βάση την ανάλυση των τελευταίων διαθέσιμων προγνωστικών δεδομένων και για τις αμέσως επόμενες ώρες (19.07 18:00 - 20.07 04:00/05:00) περιμένουμε μικρή εξασθένιση των ισχυρών ανέμων και ανάκαμψη της υγρασίας της νεκρής δασικής καύσιμης ύλης σε επίπεδα μεγαλύτερα του 10%, βελτιώνοντας έτσι τις δυσμενείς πυρομετεωρολογικές συνθήκες που τώρα επικρατούν.
  • Ωστόσο, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν εκ νέου από τις πρώτες πρωινές ώρες 04:00/05:00 (Τετάρτη 20.07.2022), οπότε και περιμένουμε εκ νέου ενίσχυση της έντασης των ανέμων και αύξηση της ευφλεκτότητας της νεκρής καύσιμης ύλης έως και τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης 20.07.2022.
  • Λόγω των μεγάλων εντάσεων του ανέμου και των ισχυρών ριπών, αυξάνεται η πιθανότητα εμφάνισης κηλιδώσεων (έναρξη νέων εστιών), ακόμα και σε μεγάλες αποστάσεις από το κύριο μέτωπο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ