Ελλαδα

Πυρκαγιά σε δύο μέτωπα στην Πεντέλη - Κάηκαν αυλές σπιτιών στο Ντράφι (βίντεο)

Φωτογραφίες από τις φλόγες μέσα στα σπίτια - Live εικόνα

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιά σε δύο μέτωπα στην Πεντέλη - Eκκενώνεται το Ντράφι
Πυρκαγιά σε δύο μέτωπα στην Πεντέλη © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Φωτιά τώρα στον Νταού Πεντέλης - Εντολή εκκένωσης από Ντράφι - Κάηκαν αυλές σπιτιών - Εκκενώνεται και η Ανθούσα.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά στο Νταού Πεντέλης. Οι δυναμεις της πυροσβεστικης αυτή την ώρα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο μέτωπα: Το ένα μέτωπο που κινείται αργά προς το βουνό και ένα δεύτερο κινείται νότια προς Ντράφι - Νέα Πεντέλη.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε βόρεια της Ανθούσας και κινήθηκε προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, ενώ καίει σε δασική έκταση πάνω από το Ντράφι (βόρεια πλευρά Ντράφι - περιοχή Βαγιάτι).

Παράλληλα δόθηκε εντολή εκκένωσης από το Ντράφι προς την Παλλήνη. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βοηθούν τους κατοίκους στην εκκένωση.

fwtia-ntrafi-ekkenwsi
fwtia-ntrafi-ekkenwsi

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη πολιτικής προστασίας Αττικής Βασίλη Κόκκαλη που μίλησε στον Real FM οι φλόγες έχουν μπει στα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Δείτε φωτογραφίες από το ρεπορτάζ του OPEN που δείχνουν τις φλόγες να έχουν μπει σε αυλή σπιτιού και να καίνε αυτοκίνητο

fwtia-amaji
fwtia-amaji1

Επίσης δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Ανθούσα από το 112.

anthoysa

Αναμένεται εκκένωση για Διώνη και Δαμάσι προς Γέρακα. Μέχρι τώρα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναφέρουν ότι δεν έχουν καεί σπίτια, υπάρχουν όμως εξωτερικές φθορές.

Φωτιά τώρα στην Πεντέλη - Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα καθώς και εναέρια μέσα.Στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός και έσπευσαν στο σημείο πολύ ισχυρές δυνάμεις για την επιχείρηση της κατάσβεσης, με επίγεια και εναέρια μέσα. Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 350 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 60 πυροσβεστικά οχήματα και περιοδικά τα εναέρια μέσα (15 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα) τα οποία δυσκολεύονται λόγω των ισχυρών ριπών ανέμου.

Πυρκαγιά στην Πεντέλη
Πυρκαγιά στην Πεντέλη © AthensVoice

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι ριπές του ανέμου φτάνουν μέχρι και τα 8 μποφόρ.

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη κοντά σε σπίτια
Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη κοντά σε σπίτια © AthensVoice

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη κοντά σε σπίτια

Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη κοντά σε σπίτια © AthensVoice
Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη κοντά σε σπίτια
Μεγάλη φωτιά στην Πεντέλη κοντά σε σπίτια © AthensVoice

Σημειώνεται πως η φωτιά είναι ορατή ακόμα και στον Πειραιά.

Φωτιά τώρα στην Πεντέλη
Φωτιά τώρα στην Πεντέλη © AthensVoice

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός η φωτιά κινείται προς το Ντράφι της Πεντέλης, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Ο κ. Αρτοποιός έκανε λόγο για μια δύσκολη πυρκαγιά ενώ απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να ακούνε τις οδηγίες των δημόσιων αρχών. «Αυτή την στιγμή είναι σε γενική επιφυλακή όλη η Αττική και έχουμε καλέσει οχήματα κι από την υπόλοιπη Ελλάδα να συνδράμουν στην πυρκαγιά. Προσπαθούμε να κυκλώσουμε την πυρκαγιά, να πάμε σε όλη την περίμετρο έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει καμία περιοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Φωτιά στην Πεντέλη - Μήνυμα από το 112

Στις 18:20 το απόγευμα στάλθηκε μήνυμα από το 112, στο οποίο καλούνται όσοι βρίσκονται στις περιοχές Πεντέλη, Νέα Πεντέλη, Ντράφι, Νταού Πεντέλης, Διώνη και Καλλιτεχνούπολη να παραμένουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών.

minima112

Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων - σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας - στην Περιφερειακή Οδό Πεντέλης - Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου 414 ΣΝΕΝ έως και τη θέση Άγιος Πέτρος καθώς και στην οδό Καλλισίων και Παπαδιαμάντη προς Ντράφι.

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στην Πεντέλη θα πραγματοποιήσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής στις 20:30.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ