Ελλαδα

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα: «Ψύξη θα είναι» είπε η νοσοκόμα - Παραιτήθηκε ο διοικητής

Διατάχθηκε ΕΔΕ για την απόδοση ευθυνών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 49χρονος στην Πάτρα που πέθανε αβοήθητος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας»
Ο 49χρονος στην Πάτρα που πέθανε αβοήθητος στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» © EUROKINISSI/Facebook

Στην Πάτρα ο θάνατος του 49χρονου στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» έφερε ΕΔΕ. Παραιτήθηκε ο διοικητής. Τι είπε η νοσοκόμα στα Επείγοντα.

Στην Πάτρα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η έρευνα για τον θάνατο του 49χρονου στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας». Στο κάδρο των ερευνών έχουν μπει εργαζόμενοι στο νοσοκομείο. Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για τη διεξαγωγή ΕΔΕ.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» παραιτήθηκε προφορικώς σήμερα Σάββατο (16/7). Χρέη διοικητή εκτελεί πλέον ο αναπληρωτής διοικητής. Η κατεπείγουσα ΕΔΕ αναμένεται να δείξει ποιοι ευθύνονται για το τραγικό περιστατικό.

Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» | 16/7/22 | ΕΡΤ

Θάνατος 49χρονου στην Πάτρα - «Ψύξη θα΄ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε» ανέφερε νοσοκόμα

Την ίδια στιγμή η τοπική εφημερίδα pelop γράφει ότι ο 49χρονος έφθασε στο νοσοκομείο λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (14/7). Περιέγραψε σε δύο νοσοκόμες τον έντονο πόνο που ένιωθε στην πλάτη. «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», ήταν η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα.

Συγγενείς του 49χρονου στην Πάτρα καταγγέλλουν ότι νοσοκόμα στα επείγοντα δεν κάλεσε γιατρό να τον εξετάσει, καθώς το νοσοκομείο δεν βρισκόταν σε εφημερία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο tempo24, η νοσοκόμα παραδέχεται ότι δεν έκανε σωστή εκτίμηση της κρισιμότητας του περιστατικού, καθώς ο 49χρονος έφθασε στα επείγοντα με τα πόδια και, όπως είπε, τον είχε δει γιατρός την ίδια ημέρα και είχε διαγνώσει ψύξη. Επίσης, παρόλο που της ανέφερε πως πονούσε πολύ στην πλάτη, δεν κινητοποίησε κάποιον γιατρό στο νοσοκομείο.

Το απόγευμα η κηδεία του 49χρονου που πέθανε αβοήθητος σε νοσοκομείο στην Πάτρα

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα οδύνης συγγενείς και φίλοι αποχαιρετούν σήμερα Σάββατο (16/7) το απόγευμα τον Θεόδωρο Νεμουτιάνο, τον 49χρονο στην Πάτρα που πέθανε στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» χωρίς να λάβει καμία ιατρική βοήθεια. Η κηδεία του θα τελεστεί στις 5 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ