Ελλαδα

Κατεπείγουσα έρευνα για τον 49χρονο που πέθανε αβοήθητος σε νοσοκομείο της Πάτρας

Τι καταγγέλλει η οικογένεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ
ΕΚΑΒ ασθενοφόρο

Πέθανε αβοήθητος έξω από το νοσοκομείο της Πάτρας - Κατεπείγουσα έρευνα – Η καταγγελία της οικογένειας.

Κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατο 49χρονου στο νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η εν λόγω εξέλιξη έρχεται μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας της οικογένειας του 49χρονου άνδρα. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο άτυχος άνδρας έφτασε, το βράδυ της Τετάρτης 13 Ιουλίου, στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» στην Πάτρα ζητώντας πρώτες βοήθειες, καθώς είχε πόνους στο στήθος και δύσπνοια, ωστόσο πήρε την απάντηση πως δεν εφημερεύει το νοσοκομείο και πως πρέπει να απευθυνθεί στο νοσοκομείο του Ρίου.  Λίγα μέτρα έξω από το νοσοκομείο, ωστόσο, ο 49χρονος άφησε τελικά την τελευταία του πνοή αβοήθητος.

«Πρέπει να μας εξηγήσουν γιατί δεν έδωσαν τις πρώτες βοήθειες σε έναν συνάνθρωπό μας» αναφέρουν μέλη της οικογένειας του 49χρονου, οι οποίοι κατηγορούν τους υπευθύνους του νοσοκομείου για «έλλειψη ανθρωπιάς».

«Φύγε από εδώ δεν εφημερεύει» ήταν η απάντηση που εισέπραξε. «Απαράδεκτο. Αυτό Μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε Έλληνα ή άλλον συνάνθρωπο μας», αναφέρουν οι οικείοι του που ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα.

Τι λέει η διοίκηση του νοσοκομείου για τον θάνατο του 49χρονου

Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θοδωρόπουλος δήλωσε ότι το θέμα είναι υπό διερεύνηση, καθώς σύμφωνα με τις προφορικές εξηγήσεις του προσωπικού του νοσοκομείου, που είδαν το βράδυ της Τετάρτης τον άτυχο άνδρα, δεν προέκυψε κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοδωρόπουλος ανέφερε ότι ο 49χρονος έφτασε μόνος του στο νοσοκομείο και ανέφερε πόνο στην πλάτη πιθανόν από ψύξη, όπως ο ίδιος δήλωσε στο προσωπικό του νοσοκομείου, και γι’ αυτό το λόγο του πρότειναν να επισκεφθεί το ΠΓΝΠ στο Ρίο, που εφημέρευε.

«Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο» δήλωσε ο κ. Θεοδωρόπουλος, προσθέτοντας κατηγορηματικά πως «οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα και αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ