Ελλαδα

Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο - Εκκενώνονται τα Παιδικά Χωριά SOS

Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο - Εκκενώνονται τα Παιδικά Χωριά SOS
Πυρκαγιά στον Έβρο

Φωτιά τώρα στον Έβρο, στην περιοχή Αρίστηνο - Εκκενώνονται τα Παιδικά Χωριά SOS και ξενώνας σκύλων. 

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στον Έβρο, στην περιοχή Αρίστηνο. Η φωτιά, όπως αναφέρει το e-evros.gr, ξέσπασε περίπου στις 12:30 το μεσημέρι και καίει δασική έκταση πίσω από το χωριό Αρίστηνο του δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στην ευρύτερη περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσκολεύει την επιχείρηση κατάσβεσης.

Ρίψεις νερού από αεροπλάνα και ελικόπτερο στη φωτιά πυ ξέσπασε στο Αρίστεινο

Αυτή την ώρα εκκενώνονται προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή, με λεωφορεία που έχουν καταφτάσει στο σημείο για να μεταφέρουν τα παιδιά και το προσωπικό σε ασφαλές μέρος. Παράλληλα, συνεχίζονται δυναμικά οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Εκκενώνονται προληπτικά τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη περιοχή του Αριστείνου

Πληροφορίες του e-evros.gr αναφέρουν ότι έχει εκκενωθεί και ξενώνας σκύλων, το οποίο βρίσκεται στο Αρίστηνο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επίγεια και εναέρια μέσα. Επιχειρούν 52 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 17 οχήματα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά στον Έβρο: Πνέουν ισχυροί άνεμοι

Στην περιοχή πνέουν μέχρι και αυτή την ώρα, όπως αναφέρουν τα στοιχεία των μετεωρολογικών σταθμών του του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, BA άνεμοι με εντάσεις 4-5 μποφόρ και ριπές στα 40 km/h. Γεγονός που δεν βοηθά στην άμεσα κατάσβεση της φωτιάς.

Οι τελευταίες αναλύσεις των μετεωρολόγων, όπως μεταδίδει το gnomionline.gr, αναφέρουν ότι η ένταση των ανέμων στην περιοχή τις επόμενες ώρες αναμένεται να διατρηθεί στα 4-5 μποφόρ. Ωστόσο, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας και της πτώσης της υγρασίας, οι πυρομετεωρολογικές συνθήκες θα παρουσιάσουν επιδείνωση, κύρια συσχετιζόμενη με την ευφλεκτότητα των νεκρών δασικών καυσίμων.

Για σήμερα σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών (www.civilprotection.gr), προβλεπόταν υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) για το νότιο Έβρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ