Ελλαδα

Έφεση στην απόφαση για Λιγνάδη εξετάζει η εισαγγελία Εφετών

Τα ερωτηματικά για αποφυλάκιση και ύψος ποινής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφεση στην απόφαση για Λιγνάδη εξετάζει η εισαγγελία Εφετών
Δημήτρης Λιγνάδης © EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Υπόθεση Δημήτρη Λιγνάδη: Η εισαγγελία Εφετών εξετάζει να ασκήσει έφεση για την ποινή και την αποφυλάκιση.

Το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης στην απόφαση που εξέδωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας για τον Δημήτρη Λιγνάδη, θα εξετάσει σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελία Εφετών. Πιο συγκεκριμένα, η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Μαρία Γκανέ ζήτησε την άμεση διαβίβαση των πρακτικών της δίκης Λιγνάδη και της απόφασης στην οποία κατέληξαν δικαστές και ένορκοι, προκειμένου να τα μελετήσει και να εξετάσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης.

Παράλληλα, ζήτησε από τον εισαγγελέα του μικτού ορκωτού δικαστηρίου Κων.Κούντρια, να προχωρήσει άμεσα την υποβολή αναφοράς στην οποία θα αναγράφονται όλες οι εισηγήσεις του προς την έδρα για την ενοχή, τα ελαφρυντικά, τις ποινές και την αναστολή αλλά και τις σχετικές αποφάσεις του δικαστηρίου με τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες.

Εφόσον υποβληθούν τα σχετικά έγγραφα που ζήτησε η κα Γκανέ, η Εισαγγελία Εφετών θα αξιολογήσει το εάν η απόφαση ήταν επαρκώς αιτιολογημένη και θα αποφανθεί εάν πρέπει να ασκήσει έφεση.

Υπόθεση Λιγνάδη: Τι θα εξετάσει η εισαγγελία Εφετών

Αυτό που θα εξετάσει η εισαγγελία Εφετών είναι όλες τις αποφάσεις που έλαβε το δικαστήριο και δεν ελήφθησαν με ομοφωνία και ο εισαγγελέας είχε διαφορετική άποψη. Δηλαδή, θα εξετάσουν τον τρίτο βιασμό για τον οποίο ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί ενοχή και το δικαστήριο των αθώωσε.

Επίσης θα εξετάσουν το ύψος της ποινής.

Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί 12 χρόνια για τον κάθε βιασμό, το δικαστήριο αποφάσισε 10 χρόνια για τον ένα βιασμό και 5 για τον δεύτερο για τον οποίο τον έκρινε ένοχο και τέλος θα εξεταστεί η αναστολή που του έδωσε το δικαστήριο στην έφεση βάσει της οποίας βγαίνει από τη φυλακή.

Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί να μην δοθεί στον Δημήτρη Λιγνάδη αναστολή έκτισης ποινής ως το Εφετείο κρίνοντας ότι είναι πιθανό να διαπράξει τα ίδια αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ