Ελλαδα

Φωτιά στην Ηλεία: Νέα αναζωπύρωση στην Κορυφή (βίντεο)

Κινείται προς το χωριό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Ηλεία
Φωτιά στην Ηλεία (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτιά στην Ηλεία: Αναζωπύρωση στο πύρινο μέτωπο της Κορυφής – Ενισχύονται οι δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή.

Μία νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στην Ηλεία σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (6/7) στην περιοχή Κορυφή. Οι εναέριες δυνάμεις ενισχύθηκαν, με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες, οι οποίες πλησιάζουν στο χωριό.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι αναζωπυρώσεις προκλήθηκαν λόγω αύξησης της έντασης των ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, γι’ αυτό και χρειάστηκε η επέμβαση εναέριων μέσων.

Πυροσβεστική: 378 δασικές πυρκαγιές σε μία εβδομάδα

Συνολικά 378 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη χώρα, ενώ το τελευταίο εικοσιτετράωρο οι δασικές πυρκαγιές ανήλθαν σε 41, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, επιπυραγός, Γιάννης Αρτοποιός, σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Παράλληλα, όπως είπε ο κ. Αρτοποιός, το Πυροσβεστικό Σώμα την τελευταία εβδομάδα κλήθηκε να επέμβει σε 882 αστικές πυρκαγιές και 657 παροχές βοηθείας.

Οι σημαντικότερες από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν, όπως τόνισε, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, ήταν στο Σχιστό Κορυδαλλού, στις Πόρτες Αχαΐας, στο Σχηματάρι Βοιωτίας, στο Σερνικάκι Φωκίδας, στη Κορακιά Κρανιδίου Αργολίδας, στο Πόρτο Γερμενό, στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας και στην Κορυφή Πύργου Ηλείας, ενώ προσέθεσε ότι δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών που επικράτησαν, με υψηλές θερμοκρασίες, αυξημένη ένταση των ανέμων καθώς και χαμηλά ποσοστά σχετικής υγρασίας, ευνοήθηκε η εκδήλωση και γρήγορη επέκτασή τους.

Πύργος: Νέα αναζωπύρωση στην Κορυφή–Πλησιάζει το χωριό η φωτιά | 6/7/22 | ΕΡΤ

Σχετικά με την αυριανή μέρα, ο εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε ότι αναμένεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς, σε Αττική, σε περιοχές της Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ιονίου, Σποράδων, Κρήτης, Ανατολικού Αιγαίου, και Δωδεκανήσων.

Τέλος απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να παραμείνουν ψύχραιμοι, να καλέσουν το 199 ή το 112 και να δώσουν πληροφορίες για:

  • την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε
  • το ακριβές σημείο της πυρκαγιάς και την κατεύθυνσή της
  • την ένταση του ανέμου στην περιοχή και
  • το είδος της βλάστησης που καίγεται
Ενημέρωση ΠΣ για τις δασικές πυρκαγιές τελευταίου 24ώρου, 06/07/2022

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ