Ελλαδα

Πυρκαγιά στα Άγναντα Ηλείας - Μήνυμα 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι

Τρεις πυροσβέστες τραυματίες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυροσβεστικό ελικόπτερο
Φωτιά τώρα στην Ηλεία (Φωτογραφία αρχείου) © EUROKINISSI/ ILIALIVE.GR/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Φωτιά τώρα στα Άγναντα Ηλείας - Μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι- Τρεις πυροσβέστες τραυματίες.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις φαίνεται πως έχει πάρει η φωτιά που καίει από το πρωί της Πέμπτης στα Άγναντα Ηλείας, του Δήμου Ήλιδας.

Το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι.

Πριν από λίγο έγινε γνωστό πως την ώρα που η φωτιά ήδη κινούνταν προς τους οικισμούς Λουκά και Καρυά, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι επειδή οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια τους, και προσπαθούν να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης με όποιον τρόπο μπορούν.

Στην κατάσβεση της φωτιάς πολλαπλασιάστηκαν οι δυνάμεις και επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 36 οχήματα, 6 Α/Φ και 2 Ε/Π, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Η φωτιά είναι κοντά σε δάσος (στα ανατολικά), ωστόσο ένα ενθαρρυντικό στοιχείο είναι ότι το δάσος δεν έχει πεύκα, κάτι που σημαίνει ταχύτατη εξάπλωση της φωτιάς, αλλά δρύες.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, Βαγγέλης Χριστοφόρου, έκανε γνωστό πως κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων από τα Άγναντα, με λεωφορείο του δήμου, ενώ το ίδιο ίσως συμβεί και με τους κατοίκους του Λουκά.

Μεγάλη πυρκαγιά στα Άγναντα Ηλείας

Λόγω της μάχης με τις φλόγες, έχουν τραυματιστεί τρεις πυροσβέστες.

Ο ένας, υπαρχιπυροσβέστης, υπέστη εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια, κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς. Ο υπαρχιπυροσβέστης διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, «Άγιος Ανδρέας», της Πάτρας.

Ένας άλλος πυροσβέστης βρέθηκε στην ζώνη ρίψης νερού και τραυματίστηκε ελαφρά. Έχασε προς στιγμήν τις αισθήσεις του και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με την βοήθεια των συναδέλφων του.

Τρίτος πυροσβέστης που έκανε χρέη οδηγού, ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε εκτός της ζώνης επιχειρήσεων.

Φωτιά στα Άγναντα Ηλείας - Δείτε εικόνες

Φωτιά τώρα στην Ηλεία

Φωτιά τώρα στην Ηλεία © ilialive.gr

Φωτιά τώρα στην Ηλεία
Φωτιά τώρα στην Ηλεία © ilialive.gr
Φωτιά τώρα στην Ηλεία
Φωτιά τώρα στην Ηλεία © ilialive.gr
Φωτιά τώρα στην Ηλεία
Φωτιά τώρα στην Ηλεία © ilialive.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ