Ελλαδα

Μία προσαγωγή για τη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό - Υπό έλεγχο η εξάπλωσή της

Βελτιωμένη η εικόνα σε Κορινθία και Αχαΐα

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό
Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Προσαγωγή υπόπτου για εμπρησμό - Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς - Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Κορινθία και Αχαΐα.

Σε μία προσαγωγή υπόπτου προχώρησε η αστυνομία για την φωτιά στο Πόρτο Γερμενό, καθώς άνδρας βρέθηκε στο δάσος με εύφλεκτο υλικό.

Σύμφωνα με το Mega η αστυνομία εντόπισε τον ύποπτο στην περιοχή της φωτιάς και προχώρησαν στην προσαγωγή του, καθώς μαζί του είχε ένα μπουκάλι με εύφλεκτο υλικό, οδηγώντας τον στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής για να εξεταστεί αν έχει σχέση με την πυρκαγιά. Για την προσαγωγή του υπόπτου έχει ενημερωθεί και η πυροσβεστική.

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά

Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό. Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, ανθυποπυραγός, Ραφαέλα Τζίμα, «αυτή την στιγμή η κατάσταση της πυρκαγιάς παρουσιάζει σταθερή μείωση στο ρυθμό εξάπλωσής της, ενώ σε μερικά σημεία η έντασή της έχει εκμηδενιστεί» και προσέθεσε ότι συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Συνολικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο εκδηλώθηκαν 65 δασικές πυρκαγιές στη χώρα, εκ των οποίων η σημαντικότερη εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Πόρτο Γερμενό.

Μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του οικισμού Μύτικα προς ασφαλή κατεύθυνση.

Σπίτι στο Πόρτο Γερμενό παραδόθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς
Σπίτι στο Πόρτο Γερμενό παραδόθηκε στις φλόγες και κάηκε ολοσχερώς © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ακόμη, συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης της φωτιάς παρέχει ο ελληνικός στρατός, εθελοντές, η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου, αλλά και οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς έχει αναλάβει η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Σχετικά με τις υπόλοιπες πυρκαγιές η κα Τζίμα είπε ότι στη δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Άγιο Ιωάννη Κορινθίας στις 3 παρά 10 το μεσημέρι επιχειρούν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις και τόνισε ότι ένα μέρος της πυρκαγιάς έχει ελεγχθεί, αλλά το φαινόμενο παραμένει σε εξέλιξη χωρίς όμως να απειλεί κάποια κατοικημένη περιοχή. Όσον αφορά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις 3 παρά 10 στο Καλαμάκι Αχαϊας η κ. Τζίμα ανέφερε ότι έχει ελεγχθεί.

Ακόμη, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 1 το μεσημέρι επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο Πικέρμι Αττικής, η οποία, σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου, αντιμετωπίστηκε μέσα σε 20 λεπτά από τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των περιφερειών Αττικής και Στερεάς Ελλάδας, ενώ σε επιφυλακή επίσης παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας δεδομένου ότι και για αύριο Τετάρτη προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Στερεά Ελλάδα και Βόρειο Αιγαίο.

Έκτακτη ενημέρωση για  δασικές πυρκαγιές από  Εκπρόσωπο Τύπου του Π.Σ. Ανθυποπυραγό Τζίμα Ραφαέλα

Επιπλέον, η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΣ, απηύθυνε έκκληση να ενημερώνονται όλοι από τις επίσημες ανακοινώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς όπως είπε, «έχει διαπιστωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι πληροφορίες που μεταδίδονται αναφορικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής και των αρχών που εμπλέκονται στη διαχείριση των συμβάντων».

Τέλος, η κα Τζίμα απηύθυνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να αποφύγουν κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει στην εκδήλωση πυρκαγιάς. «Παραμένουμε όλοι μας πολύ προσεκτικοί. Αρκούν λίγα μόλις δευτερόλεπτα για να γίνει η φλόγα πυρκαγιά», κατέληξε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ