Ελλαδα

Ελληνοτουρκικά: Έντονο επεισόδιο Ακάρ με Έλληνες βουλευτές (βίντεο)

Τι συνέβη και έφυγε εκνευρισμένος από τη συνέλευση του ΝΑΤΟ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Χουλουσί Ακάρ είχε έντονη αντιπαράθεση με Έλληνες βουλευτές
Ο Χουλουσί Ακάρ είχε έντονη αντιπαράθεση με Έλληνες βουλευτές © EPA/VALDRIN XHEMAJ

Το φραστικό επεισόδιο του τούρκου υπουργού Αμυνας Χουλουσί Ακάρ με Έλληνες βουλευτές της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Έντονη αντιπαράθεση υπήρξε στη συνεδρίαση της κοινής επιτροπής του ΝΑΤΟ ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, και τους Έλληνες βουλευτές, Σπήλιο Λιβανό και Μανούσο Βολουδάκη.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Χουλουσί Ακάρ έθεσε για ακόμη μία φορά το ζήτημα των χωρικών υδάτων και της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία. Τότε, οι Έλληνες βουλευτές πήραν τον λόγο και του απάντησαν πως η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης του είπαν ότι «δεν μπορείτε να ισχυρίζεστε εσείς ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών όταν έχετε εισβάλει στη Κύπρο» και πρόσθεσαν, αναφερόμενοι στην πολιτική της Τουρκίας, «αμφισβητείτε την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο Χουλουσί Ακάρ ξαναπήρε τον λόγο για να απαντήσει εκνευρισμένος στους Έλληνες βουλευτές.

«Εάν λέτε ότι το βόρειο τμήμα της Κύπρου είναι υπό κατοχή, θέλετε να προκαλέσετε. Η Τουρκία δεν είναι κατακτητής στο βόρειο τμήμα της Κύπρου. Εκεί έγιναν σφαγές και πραξικοπήματα μέχρι το 1974. Οι ζωές των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων βρίσκονταν σε κίνδυνο. Εμείς ξεκινήσαμε την ειρηνευτική επιχείρηση το 1974. Μέχρι σήμερα ο νότος και ο βορράς ζουν σε ειρήνη και ηρεμία. Πρέπει να το δείτε αυτό. Δεν πρέπει να είμαστε προκατειλημμένοι. Το 2014, οι Τούρκοι αποδέχθηκαν το σχέδιο Ανάν του ΟΗΕ για λύση, παρά τις ελλείψεις του. Η ελληνική πλευρά δεν το αποδέχθηκε», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Χουλουσί Ακάρ.

Οι Έλληνες βουλευτές αναφέρθηκαν επίσης στο Casus Belli λέγοντας στον Τούρκο υπουργό Άμυνας πως δεν μπορεί να υπάρχει νατοϊκή συμμαχία όταν από την πλευρά της Άγκυρας υπάρχει το Casus Belli, σε περίπτωση που η Αθήνα επεκτείνει τα ελληνικά χωρικά ύδατα μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια, όπως προβλέπει η σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Η κόντρα αυτή συνεχίστηκε για 12 με 13 λεπτά μέχρι την αποχώρηση του Χουλουσί Ακάρ από την αίθουσα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ