Ελλαδα

Στο ψυχιατρείο ο ένοπλος που απειλούσε να ανοίξει πυρ έξω από τη Βουλή

Είχε προειδοποιήσει με ανάρτησή του ότι θα μεταβεί ένοπλος στο Σύνταγμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύνταγμα: Η στιγμή της σύλληψης του ένοπλου άνδρα
Σύνταγμα: Η στιγμή της σύλληψης του ένοπλου άνδρα © mega

Ένοπλος έξω από τη Βουλή: Στο ψυχιατρείο ο 37χρονος - Η ανάρτηση με την οποία προειδοποιούσε για την πράξη του - Το χρονικό του επεισοδίου

Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο «Δαφνί» οδηγήθηκε λίγες ώρες μετά τη σύλληψή του ο 37χρονος άνδρας που εμφανίστηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (31/5) ένοπλος στο Σύνταγμα και απειλούσε να ανοίξει πυρ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, θέτοντας σε συναγερμό τις αρχές.

Ο 37χρονος άνδρας με ένα ακατάληπτο κείμενο, που περιείχε απειλές και ύβρεις, είχε προειδοποιήσει στον λογαριασμό του στο Instagram ότι θα μεταβεί στο Σύνταγμα. «Πραξικόπημα στη Βουλή βασιλιάς Μίνωας δικαστής της Αβύσσου. Πεζοναύτης Β. Σ. Μόνος μου. Έρχομαι οπλισμένος στη βουλή. Μόλις πεθάνω θα γίνει σεισμός Αρμαγεδδών. Θα επιστρέψω σε 3 μέρες Θεός της φωτιάς και θα αυτοκτονήσετε όλοι» έγραφε, μεταξύ άλλων, στην ανάρτησή του, η οποία συνοδευόταν με φωτογραφίες από το πανό που κρατούσε, αλλά και την καραμπίνα που είχε μαζί του τα ξημερώματα της Τρίτης (31/5). 

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, ο 37χρονος μεταφέρθηκε για ψυχιατρική εξέταση και αποφασίστηκε ο εγκλεισμός του σε ψυχιατρική κλινική.

Σκηνές τρόμου στο Σύνταγμα | 31/05/21022 | ΕΡΤ

 

 

Ένοπλος έξω από τη Βουλή: Το χρονικό του επεισοδίου

Περί τις 3:00 τα ξημερώματα της Τρίτης 31 Μαΐου 2022, ο 37χρονος εμφανίστηκε στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, κρατώντας μια καραμπίνα και ένα πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα». Η Αστυνομία απέκλεισε το σημείο και απομακρύνθηκαν για λόγους ασφαλείας οι Εύζωνες. 

Στο σημείο έσπευσαν διαπραγματευτές και αστυνομικοί της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας, ενώ όλοι οι γύρω δρόμοι είχαν αποκλειστεί από δεκάδες περιπολικά. Στις 04.40, δύο ομάδες των ΕΚΑΜ περικύκλωσαν τον ένοπλο και κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν, οδηγώντας τον στη ΓΑΔΑ. Μετά τις 5.00 το πρωί άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ επέστρεψαν και οι εύζωνες στο μνημείο. 

Συναγερμός στο Σύνταγμα: Ένοπλος απειλούσε να ανοίξει πυρ- Αφοπλίστηκε και συνελήφθη | Σήμερα

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ