Ελλαδα

Σύνταγμα: Άνδρας με καραμπίνα απειλούσε να ανοίξει πυρ στο μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη

Ο ένοπλος είχε μαζί του πανό που έγραφε «Βασιλιάς Μίνωας, πραξικόπημα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύνταγμα: Η στιγμή της σύλληψης του ένοπλου άνδρα
Σύνταγμα: Η στιγμή της σύλληψης του ένοπλου άνδρα © mega

Σύνταγμα: Ένοπλος άνδρας με πανό απειλούσε να ανοίξει πυρ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη - Πώς τον αφόπλισαν οι αστυνομικοί

Συναγερμός σήμανε στις 03:00 τα ξημερώματα της Τρίτης (31/5) όταν ημίγυμνος άνδρας, με καραμπίνα στα χέρια, βρέθηκε στο Σύνταγμα και απειλούσε να ανοίξει πυρ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ο άνδρας είχε μαζί του και ένα πανό στο οποίο έγραφε τη φράση «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα», ενώ κατά την παραμονή του στο Σύνταγμα έλεγε μιλούσε ακατάληπτα. Μόλις ο ένοπλος βρέθηκε στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας οι Εύζωνες και να διακοπεί η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους. Επιπλέον, απομακρύνθηκαν και οι λιγοστοί πολίτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή. 

Όταν ο άνδρας με την καραμπίνα είδε τους αστυνομικούς έτρεξε προς το πάρκινγκ της Βουλής, με τους άνδρες της ΕΛΑΣ, οι οποίοι φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και κρατούσαν ασπίδες, να τον ακολουθούν. Από το Κέντρο Επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ δόθηκαν οδηγίες στους αστυνομικούς να είναι προσεκτικοί στους χειρισμούς τους, να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητά τους και να αναμένουν τους διαπραγματευτές.

Ο άνδρας δεν προέβαλε κάποιο αίτημα, παρά έβριζε και απειλούσε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Περίπου 90 λεπτά αργότερα ο ημίγυμνος ένοπλος συνελήφθη, όταν δύο ομάδες ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν και κατάφεραν να τον αφοπλίσουν. Ο άνδρας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ. Ενδεχομένως να ζητηθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. 

Μετά τις 5:00 το πρωί της Τρίτης δόθηκαν στην κυκλοφορία οι δρόμοι ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. 

 

 

 

Ο ένοπλος φέρεται να είχε μαζί του ένα στρώμα και μερικά κεριά, τα οποία κατά πληροφορίες είχε ανάψει. 

Ένοπλος με καραμπίνα στο Σύνταγμα – Τον αφόπλισαν τα ΕΚΑΜ | Ώρα Ελλάδος 31/5/2022 | OPEN TV

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ