- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βρέθηκε στην Αθήνα ρολόι Rolex αξίας 85.000 ευρώ που είχε κλαπεί το 2017 από κοσμηματοπωλείο στη Δανία.
Ρολόι Rolex, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, που είχε αφαιρεθεί μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια ένοπλης ληστείας πριν από περίπου τεσσεράμισι χρόνια στην Κοπεγχάγη της Δανίας, βρέθηκε στην Αθήνα, από την Ασφάλεια Αττικής, μετά από συνεργασία με τις δανικές Αρχές.
Το ρολόι, αξίας 85.000 ευρώ, εντοπίστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, σε γραφείο τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας, που είχε παραδοθεί για επισκευή.
Η εντυπωσιακή ληστεία, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ευρωπαϊκών διωκτικών αρχών, ήταν έργο της περιβόητης συμμορίας «Ροζ Πάνθηρες» και η συνολική αξία των κλοπιμαίων υπολογίζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, αν αναλογιστεί κανείς ότι μόνο το Rolex που βρέθηκε στην Αθήνα αξίζει 85.000 ευρώ.
Η ληστεία είχε διαπραχθεί από τρεις δράστες οι οποίοι μπήκαν στο κοσμηματοπωλείο ως πελάτες, αλλά με την απειλή πιστολιού και σπρέι πιπεριού, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους.
Μάλιστα ο δράστης με το σπρέι ψέκασε στο πρόσωπο έναν από τους υπαλλήλους, όταν επιχείρησε να αντιδράσει.
Οι ληστές, οι οποίοι όπως εκτιμούν οι αρχές, ήταν γνώστες του αντικειμένου, άρπαξαν 50 πολυτελή ρολόγια διαφόρων εταιρειών και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο βρέθηκε αργότερα από την δανική αστυνομία, αλλά οι ίδιοι είχαν γίνει «καπνός».
Βρέθηκε στην Αθήνα κλεμμένο ρολόι Rolex αξίας 85.000 ευρώ: Πώς ανακαλύφθηκε
Τα ρολόγια, φυσικά, λόγω του ότι είναι πολύ γνωστών εταιρειών, ήταν καταγεγραμμένα, γι' αυτό όταν το Rolex εμφανίστηκε στην τεχνική εταιρεία της αντιπροσωπείας στην Αθήνα, ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία και κατασχέθηκε.
Αμέσως μετά βρέθηκε και η 35χρονη γυναίκα από την Αλβανία, η οποία το είχε πάει εκεί για επισκευή.
Η 35χρονη, η οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν έχει καμία σχέση με την ληστεία, ανέφερε ότι το ρολόι της το πούλησε ένας ομοεθνής της στην Αλβανία, πριν από περίπου 4 χρόνια, σε εξευτελιστική τιμή, σε σχέση με την πραγματική του αξία, για αυτό και το αγόρασε.
Τώρα γίνεται έρευνα να εξακριβωθεί η πορεία του συγκεκριμένου ρολογιού, με την ελπίδα ότι μπορεί να βρεθούν κάποια ίχνη όσων εμπλέκονται στην ένοπλη ληστεία και στην διάθεση της λείας.
Σημειώνεται ότι το ρολόι παραδόθηκε στις δανικές αρχές.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το επόμενο στάδιο περιλαμβάνει την ολοκλήρωση και αξιολόγηση των τεχνικών αναφορών
50 θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων
Σε αυξημένη επιφυλακή η Πυροσβεστική
Τα απαραίτητα προσόντα και τα ηλικιακά όρια
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Το χρονικό του συμβάντος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Βήμα-βήμα η διαδικασία - Η πλατφόρμα για την καταχώρηση της δήλωσης
Από το 2010 μέχρι σήμερα, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 1.300 φιάλες αίματος
Μαζί με τη μεσιτική έκρυβαν 3,1 εκατ. ευρώ - Οι εταιρείες δήλωναν ζημιές και είχαν τζίρους εκατομμυρίων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.