- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζακ Κωστόπουλος: Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά τη δικαστική απόφαση
Δείτε εικόνες και βίντεο
Ζακ Κωστόπουλος: Πορείες διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Εικόνες από το σημείο.
Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την υπόθεση της δολοφονίας του.
Με κεντρικό σύνθημα «οργή και θλίψη η Zackie θα μας λείψει» οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στο Μοναστηράκι. Η πορεία κατέληξε στο σημείο της δολοφονίας του στην οδό Γλαδστώνος.
Λίγο πριν τις 22:00 δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πατησίων, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Πορεία στη μνήμη του Ζακ Κωστόπουλου και στη Θεσσαλονίκη
Πορεία υπό βροχή, στη μνήμη του ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου πραγματοποίησαν μέλη ΛΟΑΤΚΙ, φεμινιστικών και άλλων συλλογικοτήτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ στην πορεία, η οποία κατέληξε στο αρχικό σημείο, κυριάρχησαν συνθήματα κατά της αστυνομίας.
Ζακ Κωστόπουλος: Υπό κράτηση οι δύο καταδικασθέντες για τον θάνατό του
Σε καθεστώς κράτησης τίθενται ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, καθώς το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε να μην χορηγήσει αναστέλλουσα δύναμη στην έφεσή τους.
Με την απόφαση του δικαστηρίου ο μεν μεσίτης θα οδηγηθεί στη φυλακή, ενώ ο κοσμηματοπώλης που έχει συμπληρώσει τα 77 έτη θα εκτίσει την ποινή του κατ' οίκον.
Το δικαστήριο επέβαλε την ανώτατη προβλεπόμενη ποινή της 10ους κάθειρξης στους δύο επιχειρηματίες, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία (σσ: παράλληλη αυτουργία, χωρίς συναπόφαση, αλλά με συνεκτέλεση) για τον θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή.
Το δικαστήριο μετά την απόφαση επί της ενοχής των δύο καταστηματαρχών έκρινε ομόφωνα ότι δεν θα αναγνωρίσει ελαφρυντικά στους δύο καταδικασθέντες των οποίων η υπεράσπιση ζήτησε την αναγνώριση τόσο του σύννομου βίου, όσο και της ειλικρινούς μεταμέλειας και των μη ταπεινών αιτίων για την πράξη.
Αρνητική πρόταση για την αναγνώριση ελαφρυντικών υπέβαλε στο δικαστήριο και ο εισαγγελέας έδρας Σωτήρης Μπουγιούκος, ο οποίος ανέφερε ότι τόσο ο κοσμηματοπώλης όσο και ο μεσίτης στις απολογίες τους δεν επέδειξαν καμία μεταμέλεια και αντιθέτως φάνηκαν να μην έχουν αντιληφθεί την ποινική απαξία της πράξης τους.
«Η συμπεριφορά και η δράση τους ενέχουν στοιχεία τιμωρητικής διάθεσης», είπε ο εισαγγελέας, ο οποίος τόνισε πως «ο Ζαχαρίας Κωστόπουλος ουδέποτε επιτέθηκε κατά των κατηγορούμενων αφού ήταν εγκλωβισμένος και εκείνοι ασφαλείς. Αποδείχθηκε ότι εκείνοι του επιτέθηκαν. Από τον τρόπο δράσης τους και τη συμπεριφορά τους προκύπτει ότι κανένα ελαφρυντικό δεν πρέπει να τους αναγνωριστεί».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε εξέλιξη επιχείρηση συνδρομής από Λιμενικό και άλλα ρυμουλκά
Επιτήδειοι στέλνουν SMS με ψεύτικα πρόστιμα - Οι οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. προς τους πολίτες
Με σύνθημα: «Μαρφίν - 16 χρόνια μετά δεν ήταν ατύχημα ήταν δολοφονία»
Ανησυχία από παρουσία λύκου κοντά στην Πάρνηθα - Οδηγίες προστασίας από τον Δήμο Αχαρνών
Επεισόδιο με δύο δράστες, ανήλικος στο νοσοκομείο με κάταγμα γνάθου και μώλωπες
Πρωινό περιστατικό στη Γραμμή 1: Ο συρμός δεν άνοιξε πόρτες και αποσύρθηκε για έλεγχο
«Προτιμώ να τον κρατήσω στη μνήμη μου χαμογελαστό και δραστήριο», σημειώνει
Η πρόγνωση του Γιώργου Τσατραφύλλια για την εντυπωσιακή αλλαγή του καιρού
Συντονισμός φορέων και επαφές με Ryanair για διευκρινίσεις σχετικά με το μέλλον των πτήσεων
Χάρης Δούκας: «Ελάτε να γίνετε μέρος αυτής της μεγάλης γιορτής»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σύλληψη υπεύθυνου καταστήματος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι ώρα θα αναχωρήσουν οι τελευταίοι συρμοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.