Ελλαδα

Πότε ανοίγουν τα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022

Για πότε μετατέθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία: Οι μικροί μαθητές στις τάξεις τους
Σχολεία: Μικροί μαθητές στις τάξεις τους © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022.

Αλλαγή στην ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022 έφερε η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για τη μετάθεση της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς

Έτσι, ενώ οι μαθητές θα επέστρεφαν στα σχολεία στις 2 Μαΐου, η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας αναγκάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις τάξεις μία ημέρα αργότερα, στις 3 Μαΐου 2022. 

Πάσχα 2022: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Το Πάσχα 2022 πλησιάζει και τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι για δύο εβδομάδες, για τις καθιερωμένες διακοπές των εορτών. Γονείς, μαθητές και καθηγητές περιμένουν τις διακοπές του Πάσχα για λίγες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης με τις οικογένειές τους. Μετά από δύο χρόνια κορωνοϊού, φέτος, υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, με τις οικογένειες να ενώνονται και πάλι και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στη βάση τους για να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Φέτος, η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου, ενώ η εορτή του Αγίου Γεωργίου μία ημέρα αργότερα, στις 25 Απριλίου. Έτσι, τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από το Πάσχα 2022 θα είναι η 15η Απριλίου. Η τελευταία Παρασκευή δηλαδή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Εκπαιδευτικός με μάσκα σε σχολική αίθουσα
Εκπαιδευτικός με μάσκα σε σχολική αίθουσα © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

Πάσχα 2022 - Αγίου Γεωργίου: Πότε πέφτει η μεγάλη γιορτή

Η εορτή του Αγίου Γεωργίου πέφτει φέτος μία ημέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα 2022, δηλαδή στις 25 Απριλίου. 

Οι γιορτές που συμπίπτουν τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή ή τη Μεγάλη Εβδομάδα, όπως για παράδειγμα η εορτή του Αγίου Γεωργίου ή του Αγίου Μάρκου, μετατίθενται την Κυριακή πριν από αυτές ή την εβδομάδα της Διακαινησίμου, την εβδομάδα δηλαδή μετά την Κυριακή του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα η «θεωρία» ότι ο Άγιος Γεώργιος τιμάται μετά το Πάσχα, καθώς τα εκκλησιαστικά τροπάρια του Αγίου Γεωργίου περιέχουν αναστάσιμα λόγια, που δεν είναι δυνατό να τα ψάλουν πριν από την Ανάσταση. Με βάση την Εκκλησία, κάθε Κυριακή, είναι ημέρα αναστάσιμη. Απλώς, η ακολουθία του Αγίου Γεωργίου είχε γραφτεί πριν από την αλλαγή του ημερολογίου και τότε η εορτή έπεφτε πάντα μετά το Πάσχα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ