- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Κορωνοϊός: 15.044 κρούσματα σήμερα, 73 θάνατοι, 358 διασωληνωμένοι
Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ - Η κατάσταση στις ΜΕΘ
Τα κρούσματα σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Οι νέοι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ.
Αναλυτικά στοιχεία για τα νέα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα, Τετάρτη 6 Απριλίου 2022 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Στην ανακοίνωση του για τον κορωνοϊό και την πανδημία στην Ελλάδα αναφέρονται επίσης οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, οι θάνατοι και οι διασωληνωμένοι με Covid-19 στις ΜΕΘ.
Το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 15.044 κρούσματα κορωνοϊού και 73 θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid. Στις ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι είναι 358.
Αναφορικά με τον αριθμό των πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες, αυτός ανέρχεται σε 1.467. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ έρχονται αλλαγές στην ημερήσια έκθεση για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. Μεταξύ άλλων θα ανακοινώνονται οι επαναλοιμώξεις ασθενών από covid. Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα για τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα δίνονται στη δημοσιότητα, την ώρα που ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την τέταρτη δόση εμβολίου και το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού στους άνω των 80.
Κορωνοϊός: Τα νέα κρούσματα σήμερα - Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ | 06.04.2022
«Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου(άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 15.044.
» Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.126.856 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 49.1% άνδρες. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.467 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 118.070 (3.6% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων). To 𝑅𝑡 για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 0.95 (95% ΔΕ: 0.84 - 1.06).
» Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 73, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 27.892 θάνατοι. Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
» Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 358 (65.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 91.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι:
- 212 (59.22%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
- 146 (40.78%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
» Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.492 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 394 (ημερήσια μεταβολή +8.54%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 415 ασθενείς.
» Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη)» αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα κορωνοϊού σήμερα Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.
Στη δημοσιότητα δόθηκε και η γεωγραφική κατανομή για τις 15.044 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα και το πού εντοπίζονται.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων
Δύο σεσημασμένοι κακοποιοί ταυτοποιήθηκαν από τη Δίωξη Εκβιαστών για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν
Αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις σε Κηφισό, Κηφισίας, Μεσογείων, Παραλιακή και βασικούς άξονες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.