Ελλαδα

Διαφωνεί ο Βαρουφάκης με τον τρόπο που θα γίνει η ομιλία του Ζελένσκι στην Βουλή

Ζητά μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης © EUROKINISSI
Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης © EUROKINISSI

Τη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθεί η ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ελληνική Βουλή εξέφρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο Γ. Βαρουφάκης καταγγέλλει ότι η διαδικασία που επιλέχθηκε για την ομιλία του προέδρου της Ουκρανίας, την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου στην Ολομέλεια, μετατρέπεται σε «μονόλογος». 

«Ο σεβασμός του Κοινοβουλίου απαιτούσε, κατ' ελάχιστον, να δοθεί η δυνατότητα στους προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για μια ολιγόλεπτη αντιφώνηση, μια μικρή επιμήκυνση της διαδικασίας, που όμως θα απέτρεπε την ανεπίτρεπτη μετατροπή του Κοινοβουλίου σε χώρο διαγγελμάτων», σημειώνει ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.

Συνεχίζοντας, προσθέτει μέσω της επιστολής του: «Αν ο πρόεδρος Ζελένσκι δεν έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει τις αντιφωνήσεις σε πραγματικό χρόνο, θα μπορούσε η Βουλή να αναλάβει την ευθύνη να τους τις διαβιβάσει».

Ακόμη, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημειώνει: «Αν επιμείνετε σε αυτή τη διαδικασία, στην καλύτερη περίπτωση, η κυβέρνηση μετατρέπει τους βουλευτές και τη Βουλή σε τόπο μονολόγων. Υπάρχει και μια χειρότερη περίπτωση. Η κυβέρνηση να προσπαθεί να διχάσει περαιτέρω την κοινωνία, διαχωρίζοντας κόμματα και βουλευτές σε χειροκροτητές και σε απέχοντες. Ό,τι και να ισχύει, η υπόσταση του Κοινοβουλίου πλήττεται βάναυσα»

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ