Ελλαδα

Τέλος οι τηγανητές πατάτες από τις ταβέρνες λόγω Ουκρανίας;

Σκέψεις για απόσυρσή τους από το μενού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μερίδα πατάτες τηγανητές που έχει δίπλα σος και μυρωδικά
Πατάτες τηγανητές © Pixabay / Pexels

Τηγανητές πατάτες: Γιατί οι ιδιοκτήτες ταβερνών σκέφτονται να τις αποσύρουν από το μενού - Ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι ελλείψεις σε ηλιέλαιο.

Η ακρίβεια και οι αυξήσεις στις τιμές του ηλιέλαιου φαίνεται ότι βάζουν σε σκέψεις του ιδιοκτήτες ταβερνών, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στο να αποσύρουν από το μενού τις τηγανητές πατάτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, η άνοδος της τιμής του ηλιέλαιου και οι ελλείψεις που καταγράφονται στην αγορά λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, κάνουν τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης να σκέφτονται να αποσύρουν τις τηγανητές πατάτες από το μενού και την κουζίνα τους, καθώς η τιμή της μερίδας θα πρέπει να αυξηθεί κατακόρυφα, ανεβάζοντας κατά πολύ το συνολικό κόστος ενός γεύματος σε ταβέρνα. 

Μάλιστα, τόσο τα καλαμαράκια, όσο και τα κολοκυθάκια είναι πιθανόν να «εξαφανιστούν» από το μενού, ακριβώς για τον ίδιο λόγο. Οι καταστηματάρχες φοβούνται ότι η αύξηση της τιμής του ηλιέλαιου και άρα η αύξηση του κόστους πιάτων, θα φέρει μείωση πελατών σε ταβέρνες, εστιατόρια και ταχυφαγεία. 

Ενόψει του τριημέρου της 25ης Μαρτίου, στην αγορά της Χαλκιδικής παρατηρούνται ελλείψεις στο ηλιέλαιο, με επιχειρηματίες να ζητούν -σύμφωνα με την ΕΡΤ- ποσότητες ηλιελαίου από συναδέλφους τους λόγω των ελλείψεων. 

Χαλκιδική: Στα ύψη η τιμή του ηλιέλαιου | 24/03/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ