Ελλαδα

Tricoin: Ψηφιακό νόμισμα στα Τρίκαλα για συναλλαγές με τον Δήμο

Πού θα χρησιμοποιείται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τρίκαλα
Τρίκαλα © EUROKINISSI

Στα Τρίκαλα έρχεται το Tricoin, το ψηφιακό νόμισμα, με το οποίο οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν συναλλαγές με τον Δήμο.

Τα Τρίκαλα δεν σταματούν να καινοτομούν. Όπως δήλωσε τη Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 ο δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, έρχεται το Tricoin, το νέο «ψηφιακό νόμισμα».

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι πρόκειται για ένα «νόμισμα» επιβράβευσης των πολιτών που συμμετέχουν σε δράσεις, οι οποίες συνδέονται με στόχους του Δήμου.

Όπως είπε, το Tricoin αποτελεί έναν τρόπο μέτρησης της εμπιστοσύνης και της σχέσης του πολίτη με την πόλη του, τα Τρίκαλα. «Κατά πόσο ανακυκλώνει, κατά πόσο ενημερώνει για τα προβλήματα της πόλης, κατά πόσο συμμετέχει σε προγράμματα ευεξίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tricoin στα Τρίκαλα - Πώς εξαργυρώνονται 

Αναφορικά με τον τρόπο εξαργύρωσης των Tricoin, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι θα υπάρξουν, μεταξύ άλλων, προσφορές στην τοπική αγορά, ενώ θα πραγματοποιούνται εκπτώσεις και στην ελεγχόμενη στάθμευση.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τρικκαίων, οι μονάδες που θα συγκεντρώνονται μέσα από το Tricoin, θα είναι ανταλλάξιμες για αγορά υπηρεσιών που υλοποιούνται στον Δήμο, όπως:

  1. Ελεγχόμενη στάθμευση, εισιτήρια εκδηλώσεων
  2. Δημιουργία «Κοινωνικού GIS» «Χάρτης» της κοινωνικής κατάστασης των πολιτών, ειδικά ευπαθών ομάδων, για ανάλυση και γεωχωρική αποτύπωση.
  3. Σύστημα μέτρησης ευεξίας των πολιτών και της πόλης
  4. Καταγραφή και μέτρηση άσκησης, ηλεκτροπαραγωγά ποδήλατα, έξυπνες ζυγαριές, εξατομίκευση εφαρμογής για αθλούμενους/ες πολίτες με προσωποποιημένες συμβουλές άσκησης και διατροφής σε συνεργασία με τη ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που εδρεύει στα Τρίκαλα.

Τρίκαλα: Έρχεται το «tricoin» αντί για το bitcoin | 14/3/22 | ΕΡΤ

Υπενθυμίζεται ότι στα Τρίκαλα ξεκίνησε πιλοτικό πρόγραμμα για τη μεταφορά φαρμάκων με drone σε απομακρυσμένα χωριά του νομού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ