Ελλαδα

Κορωνοϊός: Χωρίς PLF οι αφίξεις για τους επιβάτες εξωτερικού

Οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πλέον να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα με βαλίτσα φορά τη μάσκα κατά την παραμονή τους στους χώρους του αεροδρομίου
Γυναίκα με βαλίτσα φορά τη μάσκα κατά την παραμονή τους στους χώρους του αεροδρομίου © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Κορωνοϊός - Αεροπορικά ταξίδια: Χωρίς PLF οι αφίξεις για τους επιβάτες εξωτερικού - Τι προβλέπει η NOTAM

Από αύριο, Τρίτη 15 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η κατάργηση του PLF για τους επιβάτες πτήσεων εξωτερικού, σύμφωνα με την εκδοθείσα covid-19 NOTAM της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Συγκεκριμένα, με την εφαρμογή της αεροπορικής οδηγίας όλοι οι επιβάτες που καταφθάνουν στη χώρα μας από οποιαδήποτε προορισμό του εξωτερικού δεν χρειάζεται να συμπληρώνουν πριν την άφιξη στην Ελλάδα την ηλεκτρονική φόρμα PLF.

«Η κατάργηση του PLF απλοποιεί τη διαδικασία εισόδου για τους ταξιδιώτες, μετακυλίοντας την έμφαση στον έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Επιπλέον, η υιοθέτηση των νέων υγειονομικών πρωτοκόλλων για τις τουριστικές επιχειρήσεις, φέρνει την Ελλάδα μπροστά από τον ανταγωνισμό. Για ακόμη μία χρονιά, είμαστε έτοιμοι να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας με ασφάλεια», δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
Ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» © EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

 

Κορωνοϊός: Τι ισχύει για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων

Επιπλέον, στο νέο ειδικό υγειονομικό πρωτόκολλο για τη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων παραμένει υποχρεωτική για τα καταλύματα άνω των 50 δωματίων η συνεργασία με ιατρό ή δομή υγείας, που ενεργεί βάσει των οδηγιών του ΕΟΔΥ για τον έλεγχο της COVID-19, ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπονται:

  • Η χορήγηση γαντιών μίας χρήσης στο προσωπικό που εργάζεται στο τμήμα καθαριότητας και στους εργαζόμενους στο χώρο της κουζίνας.

  • Η κατάργηση της χρήσης γαντιών μίας χρήσης για τους τουρίστες κατά τη διάρκεια του buffet. Παραμένει υποχρεωτική η χρήση απολυμαντικού υγρού.
  • Η κατάργηση των τραπεζομάντηλων μίας χρήσης.
  • Η κατάργηση του καθαρισμού επιφανειών με συσκευή ατμού θερμοκρασίας >70 βαθμών Κελσίου. Αυτό θα γίνεται ως απολύμανση, μόνο μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός του δωματίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις     

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ