Ελλαδα

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα

Από στελέχη της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πλοίο Euroferry Olympia
Το πλοίο Euroferry Olympia © EUROKINISSI

Euroferry Olympia: Η σορός ενός επιβάτη εντοπίστηκε από τις ομάδες διασωστών που διεξάγουν έρευνες στο πλοίο.

Ένας ακόμη άνθρωπος εντοπίστηκε νεκρός στο γκαράζ του Euroferry Olympia που τυλίχτηκε στις φλόγες ανοιχτά της Κέρκυρας την περασμένη Παρασκευή. Πλέον ο αριθμός των αγνοούμενων ανέρχεται σε εννέα.

Όπως αναφέρει το pelop.gr, το πτώμα εντοπίστηκε απανθρακωμένο από στελέχη της 6ης ΕΜΑΚ Πάτρας και της 5ης ΕΜΑΚ Ιωαννίνων που ερευνούν το πλοίο.

Το Euroferry Olympia βρίσκεται από το πρωί της Τετάρτης στο λιμάνι του Αστακού, όπου συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Το Euroferry Olympia στο λιμάνι του Αστακού

Euroferry Olympia: Γιατί έγινε η ρυμούλκηση του πλοίου από την Κέρκυρα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο οποίο πλέον δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα παρά μόνο πυκνοί καπνοί. Η ρυμούλκηση του πλοίου έγινε μετά από ενημέρωση της Πυροσβεστικής για την εξάντληση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων έρευνας και διάσωσης στα βόρεια της Κέρκυρας και είχε ζητήσει τη μετακίνησή του σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το πλοίο υπάρχουν τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για να μπορέσει να συνδράμει εάν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση.

Στο λιμάνι του Αστακού βρίσκονται συνολικά 64 στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνεται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσου και του Β' υπαρχηγού του Λιμενικου Σώματος, αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη. Επίσης, στο σημείο βρίσκονται στελέχη της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις ολοκληρωθεί η επιχείρηση στο πλοίο θα ξεκινήσει άμεσα η απάντληση των υδάτων και των καυσίμων. Στο πλοίο βρίσκονται περίπου 700 τόνοι καυσίμων.

Euroferry Olympia: Βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου

 

Εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου Euroferry Olympia έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική.

Σε βίντεο διακρίνονται οι Πυροσβέστες να βρίσκονται μέσα στο πλοίο με ειδικές στολές και εξοπλισμό που τους προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα επικίνδυνα αέρια που εκλύονται. Το σημείο όπου προχωρούν μάλιστα φαίνεται να έχει φθαρεί σημαντικά από την πύρινη λαίλαπα.

Πλάνα από την επιχείρηση της πυροσβεστικής στο EUROFERRY OLYMPIA

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ