- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φωτιά - Euroferry Olympia: Διασώστες της ΕΜΑΚ πάνε στην Κέρκυρα
Για τη διάσωση των εγκλωβισμένων
Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Διασώστες της ΕΜΑΚ πηγαίνουν για τη διάσωση των εγκλωβισμένων.
Διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ στην Αθήνα κατευθύνονται στην Κέρκυρα για να επιχειρήσουν απεγκλωβισμό των εγκλωβισμένων στο φλεγόμενο πλοίο.
Οι διασώστες της ΕΜΑΚ θα βρίσκονται στο σημείο, ανοιχτά της Κέρκυρας σε μια με δύο ώρες. Aμέσως θα στηθεί επιχείρηση διάσωσης για τους δύο εγκλωβισμένους οδηγούς, που μόνοι τους ενημέρωσαν τις αρχές ότι έχουν εγκλωβιστεί στο γκαράζ. Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι τους έχουν δοθεί οδηγίες να ανέβουν σε υψηλότερα καταστρώματα για να απομακρυνθούν με ελικόπτερο.
Σύμφωνα επίσης με την ΕΡΤ, οι άνδρες της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν να εντοπίσουν του δύο άνδρες, έναν Βούλγαρο και έναν Τούρκο από αέρος, θα προσεγγίσουν με ελικόπτερο και θα προσπαθήσουν να τους απεγκλωβίσουν.
Φωτιά-Euroferry Olympia: Ταυτοποιήθηκαν 278 επιβάτες - 14 αγνοούμενοι
Σημειώνεται ότι 278 άτομα έχουν ταυτοποιηθεί στην Κέρκυρα από τους επιβαίνοντες του πλοίου Euroferry Olympia που έπιασε φωτιά ανοιχτά του νησιού τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2).
Δύο επιβάτες παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο και 14 είναι αγνοούμενοι.
Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, τρεις Έλληνες βρίσκονται ανάμεσα στους 14 αγνοούμενους. Οι δυο εγκλωβισμένοι επιβάτες στο φλεγόμενο πλοίο έχουν επικοινωνία με τον Ύπαρχο, ενώ -υπό δύσκολες συνθήκες- προσεγγίζει το Euroferry Olympia Σούπερ Πούμα.
Η φωτιά ξέσπασε στο πλοίο περί τις 04:30 τα ξημερώματα. Ο καπετάνιος απηύθυνε Mayday στα παρακείμενα πλοία, σημαίνοντας συναγερμό για την εκδήλωση της φωτιάς και κάλεσε δυνάμεις από την Ιταλία και την Ελλάδα προκειμένου να εκκενωθεί το Euroferry Olympia.
Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με σωστικές λέμβους στο λιμάνι της Κέρκυρας, όπου έγινε και η καταμέτρησή τους από τις αρχές. Με σκάφος του Λιμενικού έφτασε στο λιμάνι του νησιού ένας ελαφρά τραυματίας, που αντιμετώπιζε αναπνευστικό πρόβλημα από την εισπνοή καπνού. Ακόμη τρεις άνθρωποι χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ προληπτικά έγινε και η μεταφορά ενός βρέφους λίγων μηνών.
Φωτιά στο Euroferry Olympia: Τι λέει η πλοιοκτήτρια εταιρεία
Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρία Grimaldi, η πυρκαγιά στο πλοίο της, το Euroferry Olympia, ανοικτά της Κέρκυρας, ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία. Η εταιρία τονίζει ότι το προσωπικό κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.
Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.
Φωτιά στο Euroferry Olympia: Βίντεο ντοκουμέντο από το Λιμενικό Σώμα
Το Λιμενικό Σώμα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο – ντοκουμέντο από το πλοίο Euroferry Olympia. Όπως διακρίνεται, το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς με τη φωτιά να συνεχίζει να καίει και την ατμόσφαιρα λόγω του έντονου καπνού να είναι αποπνικτική.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σχετικά με το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ που επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή
Κάλεσμα σε όλους τους designers για υποβολή προτάσεων
Επιχειρούν 52 πυροσβέστες και ένα αεροσκάφος
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά
Όχημα κατέληξε σε χαντάκι
Δείτε τι έγινε το περασμένο Σάββατο με τον Μάκη στο Fuzz Club
Η φωτιά συνεχίζει να καίει, μήνυμα 112 στους κατοίκους να μείνουν στα σπίτια τους
Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
«Η μεγαλύτερη αστική απαλλοτρίωση στη χώρα - Πάμε και για ρεκόρ ταχύτητας και ποιότητας» λέει ο Δούκας
Καθώς και δύο ακόμα κατηγορουμένων
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης
Νέα υπόθεση απάτης στην περιοχή
Τι διεκδικούν οι εργαζόμενοι
Τους συνέλαβαν αστυνομικοί μετά από καταδίωξη
Μέχρι πότε θα διαρκέσει η φθινοπωρινή «εισβολή» από τα Βαλκάνια
Τι δήλωσε ο Έλληνας τραγουδιστής
Θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μαζί με τους πρωταγωνιστές της ελληνικής αποστολής
Τι συμβαίνει με την ελληνική ακαδημαϊκή διασπορά
Η νέα εκδήλωση του κύκλου συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα» του περιοδικού The Books' Journal
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.