Ελλαδα

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Ένας επιβάτης ελαφρά τραυματίας

278 επιβαίνοντες σε περιπλέοντα πλοία και σκάφη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιβάτης του πλοίου Euroferry Olympia φτάνει στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου θα το παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες - Υποβασταζόμενος από στελέχη του Λιμενικού
Επιβάτης του Euroferry Olympia φτάνει στο λιμάνι της Κέρκυρας © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Ελαφρά τραυματίας ένας επιβάτης - Θα γίνει επίσημη καταμέτρηση από το Λιμενικό

Ένας επιβάτης του πλοίου Euroferry Olympia είναι ελαφρά τραυματίας από τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ήδη έχουν απομακρυνθεί από το πλοίο οι επιβάτες και μεταφέρονται στην Κέρκυρα, όπου οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 278 επιβαίνοντες του οχηματαγωγού πλοίου Euroferry Olympiα βρίσκονται σε περιπλέοντα πλοία και σκάφη. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της θαλάσσιας περιοχής βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας, κατά την εκτέλεση του δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτομο από τους επιβαίνοντες του πλοίου που παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαίνεται η πυρκαγιά, επέβαιναν κατά δήλωση του πλοιάρχου, 288 επιβάτες 25 ΙΧ οχήματα και 153 φορτηγά.

Αναμένεται η επίσημη καταμέτρηση από τα στελέχη του λιμενικού σώματος, όταν όλοι οι διασωθέντες επιβαίνοντες του πλοίου αναμένεται να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

ΦΩΤΙΑ ΠΛΟΙΟ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

 

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Η μαρτυρία επιβάτη του πλοίου

Επιβάτης του πλοίου μίλησε στο MEGA την ώρα που αποβιβαζόταν από τη σωσίβια λέμβο στο ιταλικό πλοίο. «Γίνεται χαμός όχι κάτι το ιδιαίτερο. 140 άτομα είμαστε στη βάρκα. Μας ξύπνησαν στις 4:30. Η φωτιά από ό,τι είδαμε ήρθε από τα γκαράζ» είπε ο επιβάτης.

Το Euroferry Olympia, που πλέει υπό σημαίας Ιταλίας, είχε αναχωρήσει με προορισμό το Μπρίντιζι από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και αυτή τη στιγμή πλέει βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας.  

Το πλοίο Euroferry Olympia στο σημείο όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα
Το πλοίο Euroferry Olympia - Το στίγμα στο Marine Traffic

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου, «οι επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς, καθώς υπήρξε σχέδιο διάσωσης μέσα στο πλοίο που εφαρμόστηκε επιτυχώς. Οι επιβάτες επιβιβάστηκαν άμεσα σε ναυαγοσωστικές λέμβους του πλοίου, ενώ δύο οχηματαγωγά πλοία που έχουν φύγει από το λιμάνι της Κέρκυρας φτάνουν στο σημείο για να επιβιβάσουν τους επιβάτες».

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που τύλιξαν στις φλόγες το οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia που πλέει υπό σημαία Ιταλίας, και εκτελούσε το δρομολόγιο Ηγουμενίτσα -Μπρίντεζι. Σύμφωνα με την περιφερειάρχη «στο πλοίο επέβαιναν ξένοι υπήκοοι κυρίως Ιταλοί, ενώ μέχρι τώρα δε φέρεται να ήταν ανάμεσά τους παιδιά».

Φωτιά στο Euroferry Olympia: Σε ετοιμότητα οι αρχές στην Κέρκυρα

Σε ετοιμότητα είναι οι Αρχές του νησιού για τη φιλοξενία των επιβατών που βρισκόταν εντός του πλοίου στο οποίο ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής. Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο λιμάνι της Κέρκυρας, σε ετοιμότητα η Πολιτική  Προστασία, το Λιμεναρχείο, ο ΟΛΚΕ, η Περιφερεια Ιονίων Νήσων.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επικεφαλής τον διοικητή, Νίκο Κολοβό, ξεκίνησαν και μεταφέρονται στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο κοντά στην Ερείκουσα.

Επιβάτης από το Euroferry Olympia φτάνει στην Κέρκυρα
Επιβάτης από το Euroferry Olympia φτάνει στην Κέρκυρα © EUROKINISSI

Επιβάτης από το Euroferry Olympia φτάνει στην Κέρκυρα
Επιβάτης από το Euroferry Olympia φτάνει στην Κέρκυρα © EUROKINISSI


Euroferry Olympia: Από πού ξεκίνησε η φωτιά

Πληροφορίες από την ΕΡΤ αναφέρουν ότι η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη. Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού έχει ξεκινήσει για το σημείο που βρίσκεται το πλοίο, αντιρρυπαντικό σκάφος από την Πάτρα για τους ευνόητους λόγους, το ρυμουλκό «Δίας» από το λιμάνι της Κέρκυρας και ξεκινάνε το «Γρηγόρης» με τρία οχήματα της πυροσβεστικής και τα φέριμποτ «Ευδοκία» και «Κέρκυρα Express» για να περισυλλέξει τους ανθρώπους που βρίσκονται στις λέμβους.

kerkyra.jpeg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ