Ελλαδα

Δολοφονία επιχειρηματία στον Πύργο: Προφυλακιστέος ο 88χρονος

«Το κακό έγινε για 27 στρέμματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο 88χρονος δράστης της δολοφονίας του 67χρονου επιχειρηματία στην Ηλεία
Ο 88χρονος δράστης της δολοφονίας του 67χρονου επιχειρηματία στην Ηλεία © ileialive.gr

Δολοφονία 67χρονου επιχειρηματία από 88χρονο δράστη στον Πύργο Ηλείας για κτηματικές διαφορές - Κρίθηκε προφυλακιστέος από ανακριτή και εισαγγελέα.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 88χρονος άνδρας που πυροβόλησε θανάσιμα τον 67χρονο γιο του αδελφικού φίλου και επιχειρηματία ξυλείας, Κώστα Φωτόπουλο στον Πύργο Ηλείας την περασμένη Τετάρτη (9/2). 

Ο 88χρονος βρέθηκε σήμερα (14/2) ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθεί. Στη δίωρη απολογία του υποστήριξε ότι έχει μετανιώσει για την πράξη του, ενώ είπε ότι «το κακό έγινε για 27 στρέμματα γης...».

Σύμφωνα με το ileialive.gr, ο δράστης έφτασε με μαγκούρα και υποβασταζόμενος στο δικαστήριο. 

Πώς έγινε η δολοφονία του 67χρονου - Τι του είπε ο 88χρονος πριν πυροβολήσει

Σύμφωνα με το patrisnews.gr, περίπου στις 11:00 το πρωί της Τετάρτης (9/2) ο 88χρονος άνδρας εμφανίστηκε με το αυτοκίνητό του στο εργοστάσιο ξυλείας που διατηρούσε το θύμα στην Εθνική Οδό Πύργου-Πάτρας. Τότε, ο δράστης ζήτησε να δει τον 67χρονο επιχειρηματία και τον ρώτησε αν τον θυμάται, αλλά και αν θυμάται την κτηματική διαφορά που είχαν και είχε ήδη τακτοποιηθεί πριν από 40 χρόνια. Οι τόνοι ανέβηκαν και ο 88χρονος έβγαλε την μονόκαννη καραμπίνα και πυροβόλησε το θύμα στην κοιλιά. Στο χώρο βρίσκονταν ο γιος του 67χρονου, αλλά και ένας υπάλληλος που είναι αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας. 

Άμεσα ο 67χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου και εξέπνευσε, ενώ o 88χρονος δράστης συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα έξω από το σπίτι του στο Λεβεντοχώρι. 

Δολοφονία 67χρονου επιχειρηματία για κτηματικές διαφορές στον Πύργο
Δολοφονία 67χρονου επιχειρηματία για κτηματικές διαφορές στον Πύργο © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Ο εργαζόμενος στο εργοστάσιο ξυλείας αποτελεί και αυτόπτη μάρτυρα του εγκλήματος. Ο άνδρας πάλεψε με τον δράστη, αφαιρώντας του την καραμπίνα. «Ήμουν στην πίσω μεριά του μαγαζιού και όταν πήγα μπροστά μού είπε ο γιος του ότι κάποιος κόρναρε και ζητούσε τον πατέρα του. Ήρθε και ο Κώστας και του λέει αυτός «δεν με θυμάσαι; Το χωράφι που μου πήρες πριν 40 χρόνια;» Εγώ έφυγα και ξαφνικά ακούω έναν πυροβολισμό. Με το που γύρισα, είδα τον Κώσρα κάτω. Πήγα να τον πλησιάσω και έστρεψε την καραμπίνα προς το μέρος μου. Εγώ πήγα να δω τον Κώστα γιατί δεν ήταν καλά ο άνθρωπος και μόλις ο δράστης άφησε την καραμπίνα κάτω, του όρμηξα και του την πήρα για να μην γίνει κι άλλο κακό, Παλέψαμε αλλά αυτός είχε ήδη βάλει μπροστά το αμάξι και έφυγε. Δεν τον είχα ξαναδεί εδώ», είπε ο αυτόπτης μάρτυρας. 

Ο 88χρονος δράστης φέρεται να ήταν αδελφικός φίλος του πατέρα του θύματος. Σύμφωνα με το ileialive.gr, οι δύο τους φέρονται να είχαν πριν χρόνια, πριν φύγει από τη ζωή ο πατέρας του 67χρονου, κάποια συναλλαγή για ένα χωράφι. Ο πρόωρος χαμός του πατέρα του θύματος, δεν επέτρεψε στους δύο αδελφικούς φίλους να διεκπεραιώσουν το θέμα. Αυτό οδήγησε τον δράστη και τους γιους του αδελφικού του φίλου στα δικαστήρια. Πριν από περίπου είκοσι χρόνια, η διαμάχη αυτή υποτίθεται πως έληξε, με το χωράφι να περνά στην οικογένεια του 67χρονου. 

Δολοφονία 67χρονου επιχειρηματία για κτηματικές διαφορές στον Πύργο
Δολοφονία 67χρονου επιχειρηματία για κτηματικές διαφορές στον Πύργο © ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ