Κυρίως την ανατολική και νότια Ελλάδα και μέρος της Αττικής θα επηρεάσει σήμερα το ψυχρό μέτωπο, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.
Ένα ψυχρό μέτωπο διασχίζει με πολύ μεγάλη ταχύτητα τη χώρα μας από την αρχή της μέρας σήμερα, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και θυελλώδεις βοριάδες. Παράλληλα βροχές και σποραδικές καταιγίδες εκδηλώνονται στο Αιγαίο, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις σημειώνονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και κατά τόπους σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.
Η κακοκαιρία είναι χαμηλής Κατηγορίας 1, όσον αφορά τον Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI). Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης στη Δυτική Ελλάδα και στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας ο καιρός θα βελτιωθεί. Εξαίρεση αποτελεί η Θράκη, όπου κατά τόπους και κατά περιόδους έως και μετά το μεσημέρι θα σημειώνεται χιονόνερο ή χιόνι.
Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα τα φαινόμενα γρήγορα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, και μετά το μεσημέρι θα εντοπίζονται κυρίως σε περιοχές της Βοιωτίας, της Αττικής και της Εύβοιας. Σε αυτές τις περιοχές παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται σε υψόμετρο γενικά μεγαλύτερο των 300-350 μέτρων, και πιθανώς κατά διαστήματα σε περιοχές χαμηλότερου υψομέτρου, συμπεριλαμβανομένων τμημάτων της βόρειας και δυτικής Αττικής.
Παράλληλα, χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κρήτης, ενώ από το απόγευμα θα χιονίσει στα ορεινά της Νάξου, καθώς επίσης σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Χίου και της Λέσβου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ενόψει της επικείμενης κακοκαιρία ς
Προ των πυλών τα ακραία φαινόμενα
Έρχεται ραγδαία επιδείνωση με χιόνια, μποφόρ και καταρρακτώδεις βροχές - Live η πορεία
Οι προσαχθέντες έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλειστά σχολεία και προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια
Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον πυροβολισμό 30χρονης στη Χαλκιδική τον Σεπτέμβριο του 2023
Ο Σύλλογος Συγγενών Θανόντων και Εγκαυματιών ζητά η Δικαιοσύνη να λάβει υπόψη το μήνυμα της απόφασης
Μη διαθέσιμη η πληρωμή εισφορών μη μισθωτών μέσω IRIS από 14:00 έως 16:00 λόγω εργασιών
Με απόφαση του περιφερειάρχη, Νίκου Χαρδαλιά - Πώς θα γίνουν τα μαθήματα
Συμβουλές για ασφαλέστερες μετακινήσεις
Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι από Τετάρτη – Οδηγίες αυτοπροστασίας
Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου
Αναμένονται τεράστιοι όγκοι βροχής σύμφωνα με τις προγνώσεις καιρού
Η κατάσταση της υγείας της
Ο γιος της, συνάδελφοι και φίλοι στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών
Οδικά έργα σε Κηφισό, Αττική Οδό και Λεωφόρο Βουλιαγμένης φέρνουν έντονη κυκλοφοριακή συμφόρηση
«Ενδεχομένως θα πιεστούν οι ΜΕΘ» λέει ο καθηγητής Τζανάκης
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.