- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού των τριών ορειβατών, τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί από το Σάββατο στην ευρύτερη περιοχή των Καλαβρύτων.
Περίπου στις 4 μ.μ., οι τρεις αναρριχητές εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζεται, όσον αφορά τα αίτια της τραγωδίας, είναι οι τρεις άνδρες να παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα σε απόσταση περίπου δύο χιλιομέτρων από τις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού. Πρόκειται για δύσβατη και χιονισμένη πλαγιά. Οι διασώστες κατόρθωσαν να προσεγγίσουν το σημείο έπειτα από πολύωρη επιχείρηση.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών αναρριχητών επικεντρώθηκαν σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, ανέφερε νωρίτερα στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθυντής του χιονοδρομικού, Αλέξης ‘Αγριος.
Ήδη από τις 11:00 περίπου σήμερα το πρωί οι έρευνες των ομάδων διάσωσης της Πυροσβεστικής, εθελοντών και προσωπικού του χιονοδρομικού είχαν επικεντρώσει τις προσπάθειες εντοπισμού των τριών αναρριχητών σε μία περιοχή περίπου τρία χιλιόμετρα μακριά από το χιονοδρομικό κέντρο.
Λίγη ώρα αργότερα, με την βοήθεια δύο ελικοπτέρων του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας - διάσωσης, και της Πυροσβεστικής εντοπίστηκαν αρχικά αντικείμενα των τριών αναρριχητών και κατόπιν οι σοροί τους. Στην συνέχεια ακολούθησε επιχείρηση για την μεταφορά των τριών σορών από την δύσβατη περιοχή.
Οι τρεις αναρριχητές ηλικίας 56, 49 και 40 ετών είχαν ξεκινήσει χθες από το χιονοδρομικό κέντρο, προκειμένου να προσεγγίσουν μία οθροπλαγιά, στην περιοχή «Μαυρολίμνη».
Όταν όμως οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού κέντρου διαπίστωσαν ότι οι αναρριχητές δεν είχαν επιστρέψει, τότε επιχείρησαν να επικοινωνήσουν μαζί τους, αλλά δεν απαντούσαν στις τηλεφωνικές κλήσεις τους.
Αμέσως μετά ξεκίνησε η επιχείρηση του εντοπισμού τους, στην οποία συμμετείχαν πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνα και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ, από την Πάτρα, ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών εθελοντές και δύο ελικόπτερα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ
Έφυγε από τη ζωή στα 77, αφήνοντας πίσω της μια πολυσυζητημένη δημόσια πορεία
Οι νέες θέσεις Α΄ και Β΄ υπαρχηγού και οι γενικοί συντονιστές Βόρειας και Νότιας Ελλάδας
Επιχείρηση της Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου σε επαρχιακή οδό - Πώς προσπάθησαν να αποφύγουν τους ελέγχους
Άνοδος της θερμοκρασίας και νότιοι άνεμοι έως 5 μποφόρ - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τις πρωινές ώρες
Καταρρίφθηκε το ρεκόρ ημερήσιου ύψους βροχής σε πολλές περιοχές της Αττικής
Το έργο αναμένεται να παρουσιαστεί στην εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό
Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ της Πέμπτης (22/1) ο Σπύρος Καρατζαφέρης
Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες έως 9 μποφόρ
Νέα πρωτοβουλία Columbia–ΕΜΠ γεφυρώνει έρευνα και αγορά, επενδύοντας στη νέα γενιά επιστημόνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα καταστήματα ΟΠΑΠ και PLAY περνούν στην εποχή της Allwyn, με νέο look & feel, διεθνή αέρα και εμπειρίες που κοιτούν μπροστά, χωρίς να αλλάζει τίποτα από όσα αγαπήσαμε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αιχμές για συγκάλυψη, σύγκριση με Ισπανία και αναφορές στο πολιτικό εγχείρημα που ετοιμάζει
Τα ίχνη της χάθηκαν από χώρο παιδικής προστασίας
Οι δικαστές έδωσαν όνομα, τόπο βάπτισης και όρισαν διατροφή σε υπόθεση διαζευγμένων γονέων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.