Ελλαδα

Λ. Συγγρού: Κλειστή μέχρι αύριο το μεσημέρι λόγω της έκρηξης

«Γλιτώσαμε από θαύμα 100 νεκρούς», λένε στην ΕΛ.ΑΣ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦ. ΣΥΓΓΡΟΥ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Κλειστή θα παραμείνει η λεωφόρος Συγγρού ίσως και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της ισχυρότατης έκρηξης.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η Συγγρού παραμένει κλειστή στο ρεύμα καθόδου, έως το ύψος της Φραντζή, στο Νέο Κόσμο, ενώ κλειστές είναι η Αμαλίας και η Φιλελλήνων. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι ο δρόμος θα παραδοθεί στην κυκλοφορία όταν καθαριστεί πλήρως από τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για πεζούς και οδηγούς. Αυτό εικάζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί ως αύριο το μεσημέρι.

Ο 78χρονος άνδρας, που διαμένει στον ημιώροφο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και τραυματίστηκε, είπε ότι υπήρχε οσμή αερίου και ότι η έκρηξη συνέβη τη στιγμή που πάτησε τον διακόπτη για να ανάψει το φως.

Το χρονικό της έκρηξης στη Συγγρού- Τι είπε ο τραυματίας

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 6.48 το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο στις αρχές της λεωφόρου Συγγρού, στον αριθμό 3, κοντά στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά στον ημιώροφο, η οποία επεκτάθηκε στον πρώτο όροφο, ενώ σημειώθηκαν εκτεταμένες ζημιές και σε άλλα κτίρια της περιοχής, λόγω του ωστικού κύματος, ακόμα και σε απόσταση 150 μέτρων. Από τα θραύσματα που εκτοξεύθηκαν, προκλήθηκαν ζημιές και σε πολλά οχήματα.

Στο σημείο πραγματοποιήθηκε αυτοψία και από πυροτεχνουργούς της Αστυνομίας εκτός από το ανακριτικό της Πυροσβεστικής. Συνεργείο της ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ έσπευσε επίσης στο σημείο της έκρηξης.

Το ευτύχημα είναι ότι λόγω της σημερινής αργίας δεν κυκλοφορούσαν άνθρωποι στην περιοχή, γι’ αυτό και δεν υπήρξαν περισσότερα θύματα. Πηγές της ΕΛ.ΑΣ, σχολιάζοντας το μέγεθος της έκρηξης, έλεγαν ουσιαστικά ότι ήμασταν τυχεροί που σήμερα ήταν αργία στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Εάν η έκρηξη είχε σημειωθεί σε ώρα αιχμής, θα θρηνούσαμε πάνω από 100 νεκρούς, εκτιμούν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ