- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εμβολιασμός: «Πράσινο φως» για 4η δόση σε ανοσοκατασταλμένους
Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών
Εγκρίθηκε η 4η δόση εμβολίου στους ανοσοκατεσταλμένους. Η απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.
Το «πράσινο φως» άναψε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τη χορήγηση της 4ης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού στους ανοσοκατεσταλμένους.
Σύμφωνα με πληροφορίες η τέταρτη δόση, για τη συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών, θα χορηγείται 3 - 6 μήνες μετά την τρίτη δόση και στοχεύει στη «θωράκιση» αυτών των ατόμων με τη δημιουργία υψηλότερου επιπέδου αντισωμάτων.
Νωρίτερα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είχε προαναγγείλει, ότι τα συστήματα για τη χορήγηση της 4ης δόσης είναι έτοιμα. Όπως ξεκαθάρισε η τέταρτη δόση θα αφορά συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και δεν υπάρχει προς το παρόν συζήτηση για τη χορήγησή της στον γενικό πληθυσμό.
«Η τέταρτη δόση σε γενικό πληθυσμό δεν έχει εγκριθεί και δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο εάν η Όμικρον θα απαιτηθεί τροποποιημένη δόση εμβολίου» είπε ο ίδιος και δήλωσε αισιόδοξος πως «δεν θα πάμε σε τέταρτη δόση στον γενικό πληθυσμό».
Διαβεβαίωσε ακόμα πως τα συστήματα είναι έτοιμα για τις όποιες εξελίξεις. Μάλιστα, στην κρατική τηλεόραση αναφέρθηκε πως υπάρχουν ήδη περιπτώσεις πολιτών που έχουν λάβει μήνυμα μετά την τρίτη δόση πως ο εμβολιασμός τους θα ολοκληρωθεί μετά την τέταρτη.
Σημειώνεται ότι η μόνη χώρα που μέχρι στιγμής χορηγεί τέταρτη δόση είναι το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υπουργός Υγείας της χώρας Νίτζαν Χόροβιτς επικαλούμενος την μεγάλη έκθεσή και την ευαλωτότητά απέναντι σε μολύνσεις συγκεκριμένων κατηγοριών του πληθυσμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η τραγωδία γράφτηκε στο λιμάνι του Πειραιά τον Σεπτέμβριο του 2023
Eπιχειρούν 118 πυροσβέστες, 11 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα
Οι πολίτες καλούνται να μην ανοίγουν το αρχείο
10 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα επιχειρούν στο σημείο
Σε γενική επιφυλακή οι αρμόδιες υπηρεσίες
Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής προσφοράς και υπευθυνότητας της ION
Οι πρώτες πληροφορίες
Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της
Επί 20 μέρες οι 43χρονος έπαιζε θέατρο
Άνοιξε για τους πεζούς το κομμάτι από την Τσιμισκή έως τη Μητροπόλεως - Συνεχίζονται οι εργασίες
Ο ρόλος των βοριάδων που φυσούν στο Αιγαίο
Εις βάρος της έχει σχηματιστεί δικογραφία για κακούργημα
Σε ιδιωτικό ναυπηγεία εκδηλώθηκε η πυρκαγιά
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.