Ελλαδα

Κορωνοϊός: Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών στη Λαμία-Τα στοιχεία

Πιέζεται το ΕΣΥ - Γεμάτες οι ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Υπό πίεση το Σύστημα Υγείας
Κορωνοϊός: Υπό πίεση το Σύστημα Υγείας © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αυξήθηκαν οι εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Λαμίας. Αναλυτικά τα στοιχεία.

Ο κορωνοϊός φέρνει στα όριά του το Σύστημα Υγείας. Ενδεικτική είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Λαμίας, όπου, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr, μέσα στο Σαββατοκύριακο έγιναν 26 εισαγωγές ασθενών λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική Covid στο Πέτρινο κτίριο να φτάσουν τους 56, ενώ η ΜΕΘ Covid είναι ασφυκτικά γεμάτη (12 ασθενείς).

Στη ΜΕΘ Covid τα τελευταία δύο περιστατικά είναι εμβολιασμένοι  που αντιμετώπισαν όμως πρόβλημα με την καρδιά τους και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή τους. Οι υπόλοιποι 10 ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι ηλικίας από 47 έως 72 ετών και διάμεση ηλικία τα 56 έτη.

Στην Κλινική αντίστοιχα, οι ανεμβολίαστοι είναι 35, ενώ 21 άτομα δήλωσαν ότι είναι εμβολιασμένα.

Υγειονομικός σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Υγειονομικός σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Τέλος να σημειωθεί πως το Σαββατοκύριακο μια 61χρονη ασθενής από τη Λαμία διακομίστηκε στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Τρικάλων. Από τις αρχές Νοεμβρίου περισσότερα από 20 άτομα χρειάστηκε να διακομισθούν σε ΜΕΘ άλλων Νοσοκομείων, καθώς δεν έφταναν τα κρεβάτια στη Λαμία, ενώ διψήφιος ήταν και ο αριθμός των ασθενών που διασωληνώθηκαν και βρήκαν μετά από μέρες - κάποιοι εξ αυτών - κρεβάτι σε Εντατική.

Στη μάχη κατά της πανδημίας και τα ιδιωτικά νοσοκομεία με 300 κλίνες Covid

Το ΕΣΥ στην Αττική ενισχύεται με άλλες 300 κλίνες covid από κλινικές του ιδιωτικού τομέα, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο είναι μεγάλη.

Οι νέες κλίνες για περιστατικά covid εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο από σήμερα Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Όπως ανέφερε ο Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, σε δηλώσεις του στο Open, το Κέντρο επιχειρήσεων στην Αθήνα θα μπορεί να στέλνει ασθενείς με Covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν προσφέρει αυτές τις 300 κλίνες.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. Σημείωσε, ακόμη, ότι το ΕΣΥ πιέζεται πολύ σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη από τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και θα χρειαστεί απλές κλίνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καλό νέο αποτελεί το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), «όμως είμαστε σε εγρήγορση εάν χρειαστεί να παρέμβουμε», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ