Ελλαδα

Αττική: Πιέζεται το ΕΣΥ - 300 ιδιωτικές κλίνες Covid από Δευτέρα

6.853 νέα κρούσματα κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο το τελευταίο 24ωρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υγειονομικός σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία»
Υγειονομικός σε ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία» © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Στην Αττική 300 ιδιωτικές κλίνες Covid εντάσσονται στο ΕΣΥ από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, καθώς αυξάνεται η πίεση λόγω των πολλαπλών κρουσμάτων.

Το ΕΣΥ στην Αττική ενισχύεται με άλλες 300 κλίνες covid από κλινικές του ιδιωτικού τομέα, καθώς η διασπορά του κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο είναι μεγάλη. Από τα 18.592 κρούσματα σήμερα Κυριακή (9/1) που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, τα 6.853 επιβεβαιώθηκαν στην Αττική.

Οι νέες κλίνες για περιστατικά covid εντάσσονται στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο Λεκανοπέδιο από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022.

Όπως ανέφερε ο Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, σε δηλώσεις του στο Open, το Κέντρο επιχειρήσεων στην Αθήνα θα μπορεί να στέλνει ασθενείς με Covid στα ιδιωτικά νοσοκομεία που έχουν προσφέρει αυτές τις 300 κλίνες.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι οι μικρές ιδιωτικές κλινικές με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο θα προσφέρουν επιπλέον κλίνες που θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα. Σημείωσε, ακόμη, ότι το ΕΣΥ πιέζεται πολύ σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Κρήτη από τη μεγάλη αύξηση των εισαγωγών και θα χρειαστεί απλές κλίνες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καλό νέο αποτελεί το γεγονός ότι ακόμα δεν υπάρχει μεγάλη αύξηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), «όμως είμαστε σε εγρήγορση εάν χρειαστεί να παρέμβουμε», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.

Πόσα παιδιά με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε νοσοκομεία

Ο κ. Κωτσιόπουλος αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό που έχει γίνει από το καλοκαίρι σε σχέση με τις νοσηλείες των παιδιών. «Ευτυχώς αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε δει αύξηση, ούτε με την μετάλλαξη Δέλτα, ούτε με την Όμικρον», για την οποία, όπως είπε, είναι πολύ νωρίς ακόμα για να κρίνουμε.

«Παρακολουθούμε, όμως στενά αυτόν τον σκληρό δείκτη των νοσηλειών» τόνισε και πρόσθεσε ότι στα νοσοκομεία της επικράτειας νοσηλεύονται περίπου 50-70 παιδιά. Συμπλήρωσε, δε, ότι ο αριθμός είναι χαμηλός και τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν κάτι σοβαρό, γι' αυτό εξέρχονται γρήγορα από τα νοσοκομεία.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ