Ελλαδα

Ελεύθερος ο προϊστάμενος εκπαίδευσης που καταγγέλθηκε για βιασμό

Η ανακοίνωση Κούγια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Καταγγελία για βιασμό καθηγήτριας στη Λάρισα
Κοπέλα (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © unsplash

Λάρισα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο πρώην προϊστάμενος εκπαίδευσης για την καταγγελία βιασμού 44χρονης.

Ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αφέθηκε ο 62χρονος πρώην προϊστάμενος εκπαίδευσης στη Λάρισα, που καταγγέλθηκε για βιασμό από τη 44χρονη υφιστάμενή του.

Παράλληλα, θα πρέπει να εμφανίζεται μία φορά το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο κατηγορούμενος πέρασε σήμερα το πρωί το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Λάρισας και απολογήθηκε ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας για περισσότερο από 3 ώρες.

Παρών στην ανάκριση και ο συνήγορός του Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σε μακροσκελή ανακοίνωσή του μετά το πέρας της διαδικασίας, κατήγγειλε το δικηγόρο της γυναίκας για «ευθεία παράβαση του τεκμηρίου της αθωότητας».

Εκτίμησε πως τα στοιχεία είναι αδιάσειστα υπέρ του πελάτη του και γεννούν την προσδοκία της απαλλαγής δια βουλεύματος.

Ελεύθερος ο πρώην προϊστάμενος εκπαίδευσης: Η ανακοίνωση Κούγια

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Κούγιας μετά την απολογία ανέφερε μεταξύ άλλων πως «ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας κατά ευθεία παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας εντελώς παράνομα είχε διανείμει σε όλα τα ΜΜΕ μια μήνυση της φερομένης ως βιασθείσης, όπου περιεγράφετο μια εντελώς κατασκευασμένη και εκτός λογικής ιστορία και συγχρόνως διαβεβαίωνε τα ΜΜΕ ότι εκτός από την καταγγέλλουσα υπήρχαν και άλλα 17 θύματα γυναίκες συνάδελφοι του καταγγελλομένου που είχαν υποστεί αντίστοιχες συμπεριφορές από αυτόν.

Όμως κατά την διερεύνηση της υποθέσεως κατά την τακτική ανάκριση δεν ανερεύθη ούτε μια συνάδελφος του καταγγελλομένου που να περιγράψει αντίστοιχη παράνομη συμπεριφορά του, αλλά ακόμη και οι μάρτυρες κατηγορίας που η καταγγέλλουσα πρότεινε να εξεταστούν, τον περιέγραψαν σαν έναν ιδιαίτερα αξιοπρεπή επιστήμονα, ο οποίος σημειωτέον είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στην Ελλάδα και ενός στη Σκωτία, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ευτυχισμένος σύζυγος επί 40 έτη και παππούς.

Ο κ. κατηγορούμενος προσδοκά μετά από αυτή την εξέλιξη την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία δια βουλεύματος».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ