Ελλαδα

Κορωνοϊός: 12 Ιανουαρίου ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών

Ποιες ειδικότητες αφορά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Ξεκινάει την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου η επιστράτευση ιδιωτών γιατρών
Γιατροί © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Κορωνοϊός: Ξεκινάει την Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου, η επίταξη των ιδιωτών γιατρών.

Την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου, ξεκινά η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την κάλυψη αναγκών που έχει δημιουργήσει στο Σύστημα Υγείας η πίεση από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Στο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, αναφέρεται πως η επίταξη αφορά γιατρούς ειδικοτήτων Πνευμονολογίας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Το ΦΕΚ για την επίταξη των ιδιωτών γιατρών

Επιτάσσουμε από ώρα 8:00 π.μ. της 12ης.1.2022 και για χρονικό διάστημα ενός (1) μηνός τις υπηρεσίες αφε- νός μη επιταχθέντων έως σήμερα ιατρών, που διατηρούν ενεργείς συμβάσεις με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και αφετέρου μη συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ ιδιωτών ιατρών, ειδικοτήτων Πνευμονολογί- ας, Παθολογίας, Αναισθησιολογίας και Γενικής Ιατρικής, οι οποίοι έχουν την επαγγελματική τους έδρα εντός των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδο- νίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας.

Η έκδοση των «Φύλλων Επίταξης» θα γίνει από τις οικείες αστυνομικές αρχές και η επίδοση αυτών από όρ- γανά τους, καθώς και από υπαλλήλους του Δημοσίου και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Α’ 47).

Οι ιατροί των ανωτέρω ειδικοτήτων επιτάσσονται, όπως εμφανισθούν την ογδόη (8η) πρωινή της επόμενης ημέρας της προς αυτούς επίδοσης του φύλλου επίτα- ξης στον τόπο, που ορίζεται εντός του φύλλου, ήτοι σε νοσοκομείο ή θεραπευτήριο των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μα- κεδονίας και Θράκης προς άσκηση καθηκόντων βαθμί- δας αντίστοιχης προς αυτή του Επιμελητή Β’.

Ο καθένας από τους ανωτέρω ιατρούς, εντός του χρονικού διαστήματος της επίταξης των υπηρεσιών τους σύμφωνα με την παρ. 1, θα απασχοληθεί στο νοσοκο- μείο, στο οποίο καλείται να εμφανισθεί, δεκαπέντε (15) ημέρες, κατά τις οποίες υποχρεούται να τηρεί το ωράριο το καθηκοντολόγιο, καθώς και να συμμετέχει στο σύστη- μα εφημεριών του νοσοκομείου και της κλινικής στην οποία εντάσσεται από τον Διοικητή του νοσοκομείου ή τον νόμιμο αναπληρωτή του.

epitaji.jpg

epitaji_2.jpg

Σισμανόγλειο: Μετατρέπεται σε νοσοκομείο μόνο για ασθενείς covid

Παράλληλα, σημειώνεται ότι το Σισμανόγλειο στα Βόρεια Προάστια Αττικής θα έχει μόνο ασθενείς με κορωνοϊό από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, καθώς μετατρέπεται σε νοσοκομείο αποκλειστικά για covid περιστατικά.

Ενώ αρχικά η «έκρηξη» σε νέα κρούσματα κορωνοϊού που προκάλεσε η μετάλλαξη Όμικρον, δεν είχε μεταφραστεί σε πίεση στο Σύστημα Υγείας, τα τελευταία 24ωρα η κατάσταση έχει αλλάξει.

Οι νοσηλείες σε απλές κλίνες Covid έχουν αυξηθεί σημαντικά.

Ενθαρρυντικό, πάντως, παραμένει το γεγονός ότι οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ παραμένουν στους 600, κάτι το οποίο όμως δεν αποκλείεται να αλλάξει τις επόμενες ημέρες.

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι πλέον κυρίαρχη στην Αττική με βάση τις μετρήσεις στα λύματα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ