Ελλαδα

Σαρηγιάννης: Κυρίαρχη η Όμικρον μέχρι το τέλος του έτους

«Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Όμικρον αντιστοιχεί στο 20% των κρουσμάτων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Ιατρικό προσωπικό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»
Κορωνοϊός: Ιατρικό προσωπικό © Eurokinissi

Μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να επικρατήσει στην Ελλάδα η παραλλαγή Όμικρον, όπως σημείωσε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Για την κυριαρχία της μετάλλαξης Όμικρον στα κρούσματα του κορωνοϊού μέχρι το τέλος του έτους μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι «η Όμικρον έχει αρχίσει να αναπτύσσεται γρήγορα στη χώρας μας» και πρόσθεσε πως «με βάση τα σημερινά δεδομένα, η Όμικρον αντιστοιχεί στο 20% των κρουσμάτων».

Ακόμα, ο κ. Σαρηγιάννης υπογράμμισε ότι «μέχρι το τέλος του έτους, η Όμικρον θα αφορά σε πάνω από το 50% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ουσιαστικά την επικράτησή της στη χώρας, με δεδομένη την ταχύτητα αύξησης της διασποράς της».

Ως προς την επιρροή της μετάλλαξης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, επεσήμανε ότι «μέχρι τις 3 Ιανουαρίου οι νοσηλείες θα συνεχίσουν να πέφτουν, εντούτοις στη συνέχεια, είναι πιθανό να ασκηθούν νέες πιέσεις στα νοσοκομεία. Αυτό δεν θα αφορά στις ΜΕΘ, αν και ενδέχεται να ακολουθήσουν αργότερα, εάν δεν ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα».

Τέλος, μίλησε ξανά για την σημασία της τρίτης δόσης, σημειώνοντας ότι «έχει εμβολιαστεί το 30% του πληθυσμού, γεγονός που σημαίνει ότι ένα 70%, δεδομένης και της ταχύτατης διάδοσης της νέας παραλλαγής, μπορεί να είναι εκτεθειμένο σε μία πιθανή μόλυνση».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ