Ελλαδα

Αυτά είναι τα νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πλεύρης

Οι εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα μέτρα: Στις 17:30 οι ανακοινώσεις Πλεύρη
Νέα μέτρα: Στις 17:30 οι ανακοινώσεις Πλεύρη © EUROKINISSI/ ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νέα μέτρα: Τι εισηγούνται οι ειδικοί. Στο επίκεντρο η διασκέδαση. Το απόγευμα οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Νέα δέσμη μέτρων θα ανακοινώσει το απόγευμα της Δευτέρας η κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναμένεται να γνωστοποιήσει τις αποφάσεις που ελήφθησαν μετά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Στόχος των νέων μέτρων να περιοριστεί η διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον του κορωνοϊού. Ο σχεδιασμός είναι να ισχύσουν μετά την Πρωτοχρονιά, ωστόσο δεν αποκλείεται ορισμένα από αυτά να τεθούν σε εφαρμογή και πριν τις 3 Ιανουαρίου.

Μια βασική πρόταση που βρίσκεται στο τραπέζι είναι ο περιορισμός του ωραρίου των καταστημάτων διασκέδασης, κάτι που θα κλείσει τυπικά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης. Η μια πρόταση είναι για κλείσιμο στις 11 το βράδυ ή στις 12 τα μεσάνυχτα αλλά και να σταματήσει η μουσική από τις 11 μ.μ.

Επιπλέον για την εστίαση προτείνεται η μείωση της χωρητικότητας στο 70% ή να υπάρξουν μεγαλύτερες αποστάσεις. Υπό συζήτηση είναι επίσης το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί η μάσκα υψηλής προστασίας σε όλους τους κλειστούς εσωτερικούς χώρους. Ενώ, δεν  αποκλείεται η επέκταση της τηλεργασίας σε ποσοστό 50%.

Αναφορικά με τα γήπεδα, το επικρατέστερο σενάριο είναι να λειτουργούν με πληρότητα 10% και με πλαφόν θεατών, 1.000 – 2.000 άτομα.

Οι ειδικοί εισηγούνται επίσης την κατάργηση των σχολικών εκδρομών, ωστόσο περαιτέρω συζήτηση για τα σχολεία θα γίνει και την επόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και στο επίκεντρο της συζήτησής τους ήταν η πανδημία.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία μέχρι τώρα, δείχνουν ότι η νοσηρότητα της «Όμικρον» φαίνεται να μην είναι τόσο έντονη, όπως η νοσηρότητα της «Δέλτα», ενώ επισήμανε ότι τα μέτρα θα τα υποδείξουν οι ειδικοί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ