Ελλαδα

Τα ευρήματα του ιατροδικαστή για τον θάνατο 14χρονης με κορωνοϊό

Η μαθήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στα Επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστής εξέτασης για τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία
Τα πρώτα αποτελέσματα της ιατροδικαστής εξέτασης για τον θάνατο της 14χρονης στη Λαμία (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ) © EUROKINISSI

Θλίψη στη Λαμία για τον θάνατο της 14χρονης με κορωνοϊό. Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα του ιατροδικαστή.

Θλίψη έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Λαμίας ο θάνατος της 14χρονης μαθήτριας, η οποία το μεσημέρι του Σαββάτου (5/12/2021) άφησε την τελευταία της πνοή στα Επείγοντα του ΓΝ Λαμίας.

Το 14χρονο κορίτσι, που νοσούσε από κορωνοϊό από τις 29 Νοεμβρίου, διακομίστηκε στα Επείγοντα του Νοσοκομείου Λαμίας στις 9:30΄ το πρωί του Σαββάτου και στις 17:30 άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στα επείγοντα έπειτα από ανακοπή καρδιάς.

Το παιδί φαίνεται ότι κατέληξε καθώς εμφάνισε πνευμονική εμβολή, σύμφωνα με τα όσα μετέφερε ο ΣΚΑΪ.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) έχει διατάξει ΕΔΕ για την υπόθεση, ενώ προανάκριση γίνεται και από την αστυνομία ώστε να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η ανήλικη. Μάλιστα την ΕΔΕ θα κάνει ανώτατος γιατρός, με βαθμό Συντονιστή Διευθυντή, ο οποίος θα είναι από άλλο νοσοκομείο, εκτός Λαμίας.

Λαμία: Αύριο το τελευταίο αντίο στην 14χρονη που κόλλησε κορωνοϊό και πέθανε

Αύριο Τρίτη (07/12/21) στις 11:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, στα Γαλανέικα Λαμίας, οι δικοί της άνθρωποι, οι φίλοι, οι συμμαθητές και όλη η εκπαιδευτική κοινότητα θα της πει το τελευταίο αντίο αναφέρει το lamiareport.gr.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί οικονομικά το φιλόπτωχο ταμείο του Αγίου Αθανασίου, γι’ αυτό και θα υπάρχει ειδικό κουτί στην είσοδο της εκκλησίας. Μετά την τελετή θα ακολουθήσει η ταφή στο χωριό Στίρφακα Λαμίας.

Η επίσημη ανακοίνωση του νοσοκομείου Λαμίας για τον θάνατο της 14χρονης

«Σήμερα 04/12/2021 στις 09:30 π.μ προσήλθε με ΕΚΑΒ, συνοδεία με την μητέρα του, κορίτσι 14 ετών με αναφερόμενη νόσο Covid 19 παρουσιάζοντας αδυναμία, καταβολή και συμπτώματα αφυδάτωσης. Σύμφωνα με το ληφθέν ιστορικό δεν είχε εμβολιαστεί κατά της νόσου Covid-19, νοσούσε από 29/11/2021 και ήταν υπό φαρμακευτική αγωγή κατ’ οίκον.

Άμεσα βάση πρωτοκόλλου έγινε κλινικο-εργαστηριακός και απεικονιστικός έλεγχος και τέθηκε διάγνωση οξέως στεφανιαίου συνδρόμου. Άμεσα έγινε προσπάθεια αντιμετώπισης της βαρύτατης κλινικής εικόνας με την συνδρομή ιατρών των Επειγόντων, Παιδιάτρων, ΜΣΝ, Αναισθησιολόγων, ΜΕΘ, με ταυτόχρονη επικοινωνία με το νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία και ΕΚΑΒ, προκειμένου να σταθεροποιηθεί κλινικά και να διακομιστεί με ασφάλεια.

Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες το κορίτσι παρουσίασε καρδιοαναπνευστική ανακοπή και παρά την παρατεταμένη προσπάθεια καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, κατέληξε στις 17:26 μ.μ..».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ