Ελλαδα

Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: «Αστακός» σήμερα η Αθήνα

Επί ποδός 4.000 αστυνομικοί - Drones και ελικόπτερα θα επιτηρούν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Αστυνομικοί ΜΑΤ © Eurokinissi

Επέτειος δολοφονίας Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Αστακός» η Αθήνα σήμερα - Όλα τα μέτρα της Αστυνομίας, επί ποδός 4.000 αστυνομικοί.

Κανονικό φρούριο θα θυμίζει η Αθήνα σήμερα, Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου υπό τον φόβο εκδήλωσης ταραχών για ακόμα μία χρονιά. 

Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει πάνω από 4.000 αστυνομικούς οι οποίοι θα είναι σε επιφυλακή. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από τα σημεία που κάθε χρόνο δημιουργούνται εντάσεις. Θα γίνονται συνεχείς περιπολίες από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά και από τη ΔΡΑΣΗ, ενώ σε επιφυλακή θα είναι και η ΟΠΚΕ. Την ίδια ώρα, υπάρχει πρόβλεψη ακόμη και για τοποθέτηση παρατηρητών σε ταράτσες.

Ελικόπτερα και drones θα μεταδίδουν εικόνες από αέρος στις επίγειες δυνάμεις ενώ σε καθεστώς περιφρούρησης θα είναι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα υπό τον κίνδυνο να γίνουν ορμητήρια επιθέσεων εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει φόβος για τυχόν καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα και μεμονωμένες περιπολίες.

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα

Λόγω των συγκεντρώσεων - πορειών, που έχουν εξαγγελθεί για σήμερα 6 Δεκεμβρίου 2021, στο κέντρο της Αθήνας, κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχουν προγραμματισθεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΛ.ΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ