- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Μόσιαλος: Ποιο πρέπει να είναι το πλάνο αν ξεφύγει η πανδημία
Τι είπε για lockdown και επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού
Για το σχέδιο που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα στην περίπτωση που ξεπεραστούν τα όρια της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας, Ηλίας Μόσιαλος.
Για το σχέδιο που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα στην περίπτωση που ξεπεραστούν οι «κόκκινες γραμμές» της πανδημίας μίλησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος, απορρίπτοντας σε κάθε περίπτωση το σενάριο ενός νέου lockdown.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στη σημασία της τρίτης δόσης του εμβολίου πρώτα για τους ανοσοκατεσταλμένους και μετά για όλους τους εμβολιασμένους πολίτες καθώς και στην αύξηση των εμβολιασμών με την πρώτη δόση, οι οποίοι όπως είπε «ήδη έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και αυτό είναι ευχάριστο».
Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν ο αριθμός των ανεμβολίαστων μειωθεί από 600.000 σε 300.000 και 200.000, δεν θα περάσουμε δύσκολο χειμώνα.
Στην περίπτωση που οι «κόκκινες γραμμές» ξεπεραστούν, ο καθηγητής πρότεινε αυστηροποίηση των μέτρων, αυστηροποίηση των ποινών, υποχρεωτική χρήση μάσκας και έλεγχος για την εφαρμογή του μέτρου. Επίσης αναφέρθηκε στην πιθανότητα επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων.
Επιπλέον, τόνισε ότι «δεν πάμε στο lockdown αμέσως» καθώς πρόκειται για το έσχατο μέτρο που μπορεί να πάρει μια χώρα αυτή τη στιγμή.
«Δεν νομίζω ότι θα φτάσουμε εκεί αν κάνουμε σωστά αυτά που πρέπει να κάνουμε τις επόμενες ημέρες», είπε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα
Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω κακοκαιρίας
Πιθανές χαλαζοπτώσεις, πτώση της θερμοκρασίας και άνεμοι έως 8 μποφόρ σε Ιόνιο και Αιγαίο
Έλεγχοι σε όλο το οδικό δίκτυο - Περιορισμοί στην κίνηση βαρέων οχημάτων
Σε επιφυλακή οι κρατικές υπηρεσίες και η Πυροσβεστική - Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες
Έντονα φαινόμενα σε Αττική, Θεσσαλία, Εύβοια, Σποράδες και νησιά του Αιγαίου
Έργα αντικατάστασης σιδηροτροχιών - Έκτακτη λεωφορειακή σύνδεση από τον ΟΑΣΑ
Τοπικά ισχυρά φαινόμενα από τα δυτικά - Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 6 μποφόρ
Τι αποκαλύπτει μελέτη του ΙΝΣΕΤΕ με τίτλο: «Ο Ελληνικός Τουρισμός: Επιτεύγματα, Προκλήσεις, Προοπτικές»
Στη θαλάσσια περιοχή βόρεια του νησιού - Μικρό το εστιακό βάθος
Επιστροφή στη χειμερινή ώρα - Στις 04:00 π.μ. τα ρολόγια θα μετακινηθούν
Αίθριος ο καιρός στις περισσότερες περιοχές - Πού θα εκδηλωθούν ασθενείς βροχές και ομίχλες
Η πρώτη αντίδραση της εταιρείας - «Προτεραιότητά οι 2.500 εργαζόμενοι και η επαναλειτουργία των καταστημάτων»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.