- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάτρα: «Aγιος Ανδρέας» - Νόσησαν 27 εργαζόμενοι σε λίγες μέρες
Το επιδημιολογικό φορτίο έχει ανέβει πάρα πολύ στην περιοχή.
Ο κορονοϊός χτύπησε 27 εργαζομένους στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, οι οποίοι μπήκαν σε καραντίνα.
Τουλάχιστον 27 εργαζόμενοι στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» έχουν κολλήσει κορωνοϊό και βρίσκονται σε καραντίνα, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στους υπόλοιπους εργαζόμενους, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων «ο Ιπποκράτης».
Αναλυτικά στην ανακοίνωση επισημαίνεται:
«Το αρνητικότατο ρεκόρ στα χρονικά της πανδημίας καταγράφουμε αυτήν την περίοδο, σε ότι αφορά του νοσούντες συναδέλφους μας, όπου με βάση τα χθεσινά δεδομένα που έχουμε, ήδη 27 συνάδελφοι νοσούν από κορωνοϊό».
Παράλληλα, σε κλινική Covid 19, με περίπου 80 κλίνες ΜΕΘ, μετατρέπεται ολόκληρος ο 2ος όροφος του Νοσοκομείου "Άγιος Ανδρέας" μετά από έκτακτη σύσκεψη των συναρμόδιων φορέων στο νοσοκομείο, καθώς το ποσοστό θετικότητας στην Αχαΐα ανέρχεται πλέον στο 2,88 και κρίνονται απαραίτητα τα έκτακτα μέτρα.
Όπως σημειώνει το tempo24.news στο νοσοκομείο "Αγ. Ανδρέας" οι νοσηλείες έφθασαν τις 55 (την Πέμπτη εφημέρευε και τα κρούσματα έφθαναν στο ίδρυμα το ένα μετά το άλλο), με έναν ακόμη ασθενή να βρίσκεται στην ΜΕΘ.
Η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων στην Αχαΐα με πάνω από 800 άτομα να εντοπίζονται θετικά στον κορωνοϊό, άρχισε να αποτυπώνεται και στις νοσηλείες , με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας στην Πάτρα να πιέζεται ασφυκτικά.
Συγκεκριμένα ενώ στις 3 Νοεμβρίου δεν υπήρχαν πάνω από 80 νοσηλείες στα δύο μεγάλα νοσοκομεία της αχαϊκής πρωτεύουσας, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου εκτοξεύτηκαν στις 110!
Συγκεκριμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο 38 άτομα ήταν στις κλινικές κορωνοϊού, 12 έδιναν τη δική τους μάχη στην ΜΕΘ , ενώ 4 παιδιά νοσηλεύονται στην παιδιατρική κλινική, μάλιστα το ένα είναι ένα βρέφος 11 μηνών, που έχει μεταφερθεί από το Αγρίνιο.
Παράλληλα, και στο νοσοκομείο του Ρίου είναι έτοιμη η τρίτη κλινική κορωνοϊού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς σηκώθηκαν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο
Μετά από διακοπή ρεύματος
«Παρά τις δυσκολίες, τα κατάφερα»
Έχει εκδοθεί έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής στο σημείο
Η τραγωδία του Ματιού και το στοίχημα για ένα κράτος που προλαμβάνει
Ο Θεοφάνης και η σύζυγός του Διανελία θα καθίσουν μαζί στα φοιτητικά έδρανα
Οι βάσεις με τη μεγαλύτερη άνοδο και πτώση
Η σπουδαία δισκογραφική πορεία του
Συνελήφθη στο αεροδρόμιο «Ν. Καζαντζάκης»
Πώς διαμορφώθηκαν φέτος οι Βάσεις
Είχε πάει για μπάνιο στην παραλία
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Πάνω από 9.700 τα κενά στα πανεπιστήμια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.