- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Νέος διπλός σεισμός τώρα στην Κρήτη - Σημειώθηκε στο Αρκαλοχώρι
Με διαφορά λίγων δευτερολέπτων οι δύο δονήσεις
Σημειώθηκε νέος διπλός σεισμός τώρα στην Κρήτη, και συγκεκριμένα στο Αρκαλοχώρι, με μέγεθος 4,6 και 4,3 Ρίχτερ.
Νέος σεισμός τώρα στην Κρήτη, καθώς η γη δεν σταματά να τρέμει. Ο νέος σεισμός σημειώθηκε στις 14.54 το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021 στο Αρκαλοχώρι. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 2,4 Ρίχτερ (σ.σ. η αυτόματη λύση έκανε λόγο για 4,3 Ρίχτερ και υπήρξε αναθεώρηση στη συνέχεια). Ακολούθησε μέσα σε δευτερόλεπτα δεύτερη δόνηση, μεγέθους 4,6 Ρίχτερ.
Το επίκεντρο της πρώτης δόνησης εντοπίζεται 6 χλμ. δυτικά από το Αρκαλοχώρι. Το βάθος σεισμού μετρήθηκε στα 15,5 χλμ.
Δεύτερος σεισμός τώρα στην Κρήτη, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα στο Αρκαλοχώρι
Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα σημειώθηκε ο δεύτερος σεισμός στην ίδια περιοχή, ο οποίος ήταν μεγαλύτερος και είχε μέγεθος 4,6 Ρίχτερ. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η νέα σεισμική δόνηση είχε επίκεντρο 5 χλμ. δυτικά από το Αρκαλοχώρι και 342 χλμ. νότια - νοτιοανατολικά από την Αθήνα.
Ο σεισμός εκδηλώθηκε σε βάθος 17 χλμ. και έγινε αισθητός από τους κατοίκους, οι οποίοι παραμένουν μέσα σε σκηνές, καθώς συνεχίζονται οι έλεγχοι σε κτίρια για τη στατικότητα και τις ζημιές που προκάλεσε ο «Εγκέλαδος».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.