- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Γραβάνης: Τέλος του έτους δοκιμές σε πολυδύναμα εμβόλια
Τι είπε για την τρίτη δόση του εμβολίου
Αχιλλέας Γραβάνης - Κορωνοϊός: Προς το τέλος του έτους θα έχουμε δοκιμές σε πολυδύναμα εμβόλια.
Ο καθηγητής Φαρμακολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, Αχιλλέας Γραβάνης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, επανέλαβε την αναγκαιότητα εμβολιασμού για την προστασία από τον κορωνοϊό.
Όπως είπε, σε έρευνα που διεξήχθη στο Ηνωμένο Βασίλειο και με στοιχεία από τον περασμένο Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο του 2021, σε 51.400 θανάτους από covid 19, μόνο το 1,2% αφορούσε εμβολιασμένους, δηλαδή 640.
Κορωνοϊός: Η τρίτη δόση του εμβολίου
Όσον αφορά την 3η δόση σύμφωνα με έρευνα που έγινε το Ισραήλ, 12 ημέρες μετα την χορήγηση της, ελαττώνει κατά 11,4 φορές την πιθανότητα λοιμωξης και κατά 10,4 φορές την πιθανότητα βαριάς νόσησης από κορωνοϊό.
Ο κ. Γραβάνης έιπε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα ξέρουμε αν ο εμβολιασμός κατά της covid θα επεκταθεί και στα παιδιά του δημοτικού. Μάλιστα, τάχθηκε υπέρ της επέκατασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες επαγγελματικές ομάδες, όπως στους εκπαιδευτικούς στους οδηγούς ταξί και τους οδηγούς λεωφορείων, αλλά αν υπάρξει έξαρση της πανδημία όπως είπε θα πρέπει να συζητηθεί και για τους μαθητές.
Αναφορικά με την 3η δόση εμβολίου είπε ότι αυτή αφορά αρχικά τους ανασοκατασταλμένους, τους υπερήλικες και τους υγειονομικούς, ενώ ανάλογα με τα δεδομένα των ερευνών σε Ισραήλ και Αμερική, θα αποφασιστεί τι θα γίνει με τους άλλους.
Προς το τέλος του έτους θα έχουμε δοκιμές σε πολυδύναμα εμβόλια και ίσως τέτοια εποχή του χρόνου, εμβολιαζόμαστε για γρίπη και κορωνοϊό, ταυτόχρονα με αυτά, σημείωσε.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.