- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αύριο, 10 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση του Athens Pride 2021.
Με κεντρικό σύνθημα «Αυτό που μας ενώνει» θα πραγματοποιηθεί αύριο, 10 Σεπτεμβρίου, το φετινό Athens Pride, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κλαυθμώνος στις 7 μ.μ. και κατάληξη μπροστά στη Βουλή.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά παρέλαση υπερηφάνειας, χωρίς συναυλία και χωρίς λειτουργία περιπτέρων. Θα υπάρχει τήρηση των ενδεδειγμένων αποστάσεων και χρήση μάσκας καθ' όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.
Το τηλεοπτικό σποτ του Athens Pride 2021
Κυκλοφόρησε το επίσημο σποτ για το φετινό Athens Pride. Ένα σποτ που μιλά για τα δικαιώματα που στερείται η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, φωνάζοντας πως στα ανθρώπινα δικαιώματα, δεν πρέπει να υπάρχουν εξαιρέσεις.
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: ζήτημα επιβίωσης η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Σε ζήτημα επιβίωσης εξελίσσεται πλέον η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. ΛΟΑΤΚΙ+ και άλλες μειονότητες βλέπουμε καθημερινά τα δικαιώματά μας να καταπατούνται από την κυβέρνηση. Βλέπουμε τις ζωές μας να μικραίνουν και να περιορίζονται σε μικρόκοσμους οριοθετημένους από βιοπολιτικές και από ειρωνικά αυτοαποκαλούμενα «υπουργεία πολιτικής προστασίας και προστασίας του πολίτη». Από εγκληματικά λάθη που στοιχίζουν σε φυσικό πλούτο, δάση, βιοποικιλότητα και εν τέλει ανάσες.
Την ίδια στιγμή, η διαχείριση της υγειονομικής κρίσης έχει δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων. Ακόμα απαγορεύεται στα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα να δώσουν αίμα. Να είναι συνοδοί των ανθρώπων τους. Περιορίζονται οι θεραπείες για τα τρανς άτομα. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που εφαρμόζει η ΝΔ έχει φέρει τα τελευταία δύο χρόνια τα άτομα που ζουν με HIV σε ακόμα χειρότερη θέση, ενώ στις καλένδες έχουν μείνει και οι δεσμεύσεις για τον Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Δράσης για τον HIV. Μας αντιμετωπίζουν ως «πρόβλημα».
Εν μέσω μάλιστα φονικής πανδημίας και με το ΕΣΥ εξουθενωμένο, η κυβέρνηση επιλέγει να τοποθετήσει Υπουργό Υγείας έναν ακραιφνώς ακροδεξιό. Γιατί μάλλον όποιον παίρνει μεταγραφή από το ΛΑ.Ο.Σ. η Νέα Δημοκρατία, πρέπει να του δώσει και το Υπουργείο Υγείας κάποια στιγμή. Επιλέγει τον συνήγορο υπεράσπισης των αστυνομικών που συνέπραξαν στη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, που αναβάλλει συνεχώς το πειθαρχικό τους για να μην τιμωρηθούν. Τον άνθρωπο που θέλει το δημόσιο νοσοκομείο να μην χωράει κανένα μας, όπως δε θα χωρούν ανάπηρα άτομα με χρόνιες βλάβες.
Για όποιον/α διατηρούσε ψήγματα αυταπατών σε σχέση με τον βαθιά συντηρητικό και ακροδεξιό προσανατολισμό της Νέας Δημοκρατίας, η ανακοίνωση του ανασχηματισμού δίνει την απάντηση για τα γραμμάτια που ξεχρεώνει ο Μητσοτάκης στους ακροδεξιούς του κόμματός του.
Το φετινό AthensPride θα έχει χαρακτήρα διαμαρτυρίας για όλα όσα μας στερούν. Χαρακτήρα διεκδίκησης για όλα όσα μας ανήκουν. Δεν θα είναι ούτε γιορτή, ούτε πάρτι. Γι’ αυτό καλούμε όλα όσα πιστεύουν σε έναν καλύτερο κόσμο, να έρθουν αυτό το Σάββατο στις 19.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος και να διαδηλώσουμε. Η ομάδα ΛΟΑΤΚΙ+του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα είναι εκεί με στόχο μας μία κοινωνία όπου:
- Θα υπάρχει ισονομία στον πολιτικό γάμο
- Θα δίνεται η δυνατότητα τεκνοθεσίας σε όλα τα ζευγάρια
- Θα αναγνωρίζονται όλες οι οικογένειες
- Θα διευκολύνεται νομικά η αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των τρανς και non binary ατόμων
- Θα προστατεύονται τα ίντερσεξ ανήλικα άτομα, ώστε να επιλέξουν το φύλο που επιθυμούν όταν είναι έτοιμα
- Θα καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία οι ιατρικές διαδικασίες επιβεβαίωσης φύλου
- Θα απαγορευθούν οι θεραπείες μεταστροφής
Στην πορεία διαμαρτυρίας παρακαλούμε όλα να φορούν μάσκες και να τηρούν αποστάσεις
ΚΙΝΑΛ: Η παρέλαση του Athens Pride είναι και θα είναι πάντοτε επιτακτική και επίκαιρη
«Το Κίνημα Αλλαγής, χαιρετίζει και συμμετέχει ενεργά και φέτος στο Φεστιβάλ Υπερηφάνειας Athens Pride 2021. Οι αξίες της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας και της Προόδου αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα, την ποικιλομορφία, τις ανοιχτές κοινωνίες, την ελευθερία έκφρασης και αυτοδιάθεσης του σώματός μας.
Η υπερήφανη παρέλαση του Athens Pride είναι και θα είναι πάντοτε επιτακτική και επίκαιρη όσα βήματα κι αν έχουμε κάνει προς την πρόοδο. Πάντα υπάρχει ανάγκη για πραγματικό σεβασμό, αλληλεγγύη, αποδοχή. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε, η φωνή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας είναι για μια δικαιότερη κοινωνία και ευημερία, διότι ευημερία χωρίς απόλυτη ισότητα όλων των ανθρώπων δεν υπάρχει.
Είμαστε μαζί με όλους όσους οραματίζονται και αξιώνουν καθημερινά έναν κόσμο δίχως διακρίσεις, μισαλλοδοξία, ρατσισμό, σεξισμό, τρανσφοβία και ομοφοβία. Η ανάγκη για διεκδίκηση και αλλαγή θα μας βρίσκει πάντοτε συμμάχους, γιατί είναι αυτό που μας ενώνει».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Διακοπή κυκλοφορίας στην περιοχή
Φωτιά ξέσπασε ενώ το σκάφος ήταν αγκυροβολημένο - Άμεση κινητοποίηση του Λιμενικού
Καρέ-καρέ εξετάζονται βίντεο και συνομιλίες με τον πύργο ελέγχου για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας
Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο δάσος - Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.