- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μετάλλαξη Μι: Κανένα νέο κρούσμα στην Ελλάδα - Καλπάζει η Δέλτα
Αναλυτικά τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα
Κανένα νέο κρούσμα από τη μετάλλαξη Μι στην Ελλάδα δεν προκύπτει από τους νέους ελέγχους του ΕΟΔΥ, ενώ επιβεβαιώθηκαν 874 νέες μολύνσεις για τη Δέλτα.
Τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν ότι δεν υπάρχει νέο κρούσμα κορωνοϊού που να αφορά στη μετάλλαξη Μι. Το συγκεκριμένο παραλλαγμένο στέλεχος του ιού ταυτοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κολομβία. Οι ευρωπαϊκές αρχές θεωρούν ότι η παραλλαγή Μι αποτελεί «εστία ανησυχίας».
Ωστόσο, δεν ισχύει το ίδιο για τη μετάλλαξη Δέλτα, η οποία συνεχίζει να «καλπάζει» στην Ελλάδα. Συνολικά, εντοπίστηκαν 874 νέα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, σύμφωνα με την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.170 κρούσματα κορωνοϊού σήμερα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών από επιπλοκές της Covid-19 είναι 43 και οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 384. Αναλυτικά, η ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, έχει ως εξής:
«Ολοκληρώθηκε από το Eθνικό Δίκτυο Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2, που λειτουργεί υπό τον συντονισμό του ΕΟΔΥ, η γονιδιωματική ανάλυση σε 906 δείγματα που έχουν επιλεγεί τυχαιοποιημένα ή στοχευμένα και αφορούν στην περίοδο 28 Ιουλίου 2021 έως 28 Αυγούστου 2021.
» Από τον έλεγχο των 906 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 886 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern - VOC). Εκ των 886 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος:
- Τα 874 αφορούν στο στέλεχος Delta και
- τα 12 αφορούν στο Alpha.
» Από την έναρξη λειτουργίας του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του ιού SARS-CoV-2 μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί στην επικράτεια συνολικά 31.260 δείγματα από εγχώρια κρούσματα. Εξ’ αυτών 27.465 προέρχονται από τυχαία επιλογή δειγμάτων, 3.055 προέρχονται από στοχευμένη λήψη ή επιλογή δειγμάτων και για 740 δείγματα δεν είναι διαθέσιμος ο τρόπος επιλογής.
Μετάλλαξη κορωνοϊού - Τα τέσσερα πιο συχνά παραλλαγμένα στελέχη του ιού
» Μεταξύ των 27.465 τυχαία επιλεγμένων δειγμάτων στην επικράτεια, τα τέσσερα πιο συχνά στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση που έχουν απομονωθεί είναι:
- Το Alpha, με ποσοστό 56,64%,
- το Delta με ποσοστό 25,78%,
- το B.1.1.318 (Variant E484K) με ποσοστό 8,53% και
- το Beta με ποσοστό 1,21%.
» Από τα 3.055 δείγματα που έχουν ληφθεί ή επιλεγεί στοχευμένα, έχουν βρεθεί 2.892 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση. Από τα δείγματα αυτά, 42,88% αφορούν στο B.1.1.318 (Variant E484K), 29,39% στο Delta, 15,58% στο Alpha, 6,58% στο Beta, 0,13% στο C.36 και 0,10% στο Gamma.
» Επιπλέον, έχουν απομονωθεί συνολικά 308 στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος ή υπό παρακολούθηση ή ενδιαφέροντος από δείγματα εισαγόμενων κρουσμάτων, εκ των οποίων 175 αφορούν στο Delta, 113 στο Alpha, 6 στο Beta, 6 στο Mu, 4 στο B.1.1.318 (Variant E484K), 1 στο Eta, 1 στο C.36, 1 στο Kappa, 1 στο B.1.623 και 1 στο Β.1.1 (Variant E484K).
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περιορισμοί μπαίνουν και στα σάντουιτς και τα τοστ
Στα άκρα οδηγήθηκε η συζήτηση για την ακρίβεια στον αέρα του Open
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Περιορίστηκαν οι εστίες αλλά παραμένει ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων
Η οικογένεια πριν από λίγα χρόνια έχασε το πρώτο παιδί της σε τροχαίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα
Είχε συλληφθεί ξανά για τον ίδιο λόγο!
Το χρονικό της υπόθεσης
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Επιστρατεύοντας περίπου 10.000 πράκτορες AI
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας
Τοπικά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.