Ελλαδα

Λινού: Μάσκα για όλους και παντού - Τι είπε για τα μέτρα

«Το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πολύ επιθετικό και πρέπει να προστατευτούμε»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα κέντρο
Αθήνα κέντρο © EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας αλλά και τους τρόπους προφύλαξης των ατόμων από τον κορωνοϊό μίλησε η Αθηνά Λινού.

Απαραίτητα χαρακτήρισε τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό όπως τόνισε η Αθηνά Λινού.

Συγκεκριμένα, η κα Λινού σημείωσε πως «ακόμη και σε COVID free χώρους που θα είναι μόνο εμβολιασμένοι, υπάρχει κίνδυνος καθώς εάν υπάρξει πληρότητα 100%, αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που μπορούν να κολλήσουν ή να μεταδώσουν τον ιό».

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, επεσήμανε ότι «τα μέτρα χρειάζονται. Τα μέτρα, βέβαια, όπως παρουσιάστηκαν χρειάζονται πολλές διευκρινίσεις και χρόνο για να δούμε ότι θα αποδώσουν» και πρόσθεσε:

«Άκουσα ότι σε ορισμένες δραστηριότητες οι εργοδότες εάν δεχτούν μόνο εμβολιασμένους θα έχουν 100% κάλυψη. Αυτό οδηγεί σε συνωστισμό ατόμων που δεν κινδυνεύουν να πάνε στο νοσοκομείο ή να μπουν στην εντατική, αλλά κινδυνεύουν να την μεταδώσουν και να την μεταφέρουν στο σπίτι τους ή στα μέσα μεταφοράς».

Ως προς τους εμβολιασμούς και τη 15η-16η θέση που έχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Ελλάδα υπογράμμισε πως «θα πρέπει να το βελτιώσουμε».

Ακόμα, συνέστησε την χρήση διπλής μάσκας καθώς «το μεταλλαγμένο στέλεχος είναι πολύ επιθετικό και πρέπει να προστατευτούμε».

Τέλος, υπογράμμισε πως ο ΠΟΥ έχει εκδώσει εγχειρίδιο για τους γιατρούς, για το πώς να πείσουν τον πληθυσμό και εμείς σαν Ελλάδα «δεν το αξιοποιήσαμε».

«Ο ΕΟΔΥ δεν οργάνωσε μελέτες επικοινωνίας σωστές, όπως έγινε σε άλλες χώρες. Είμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση. Η πολιτεία ζητάει από τους ανεμβολίαστους ένα ή δύο rapid test και τα στέλνει να γίνουν σε ιδιωτικά κέντρα. Στα ιδιωτικά κέντρα δεν υπάρχει ο όρος της αναστολής εργασίας, οπότε όποιος παραλαμβάνει το δείγμα μπορεί να είναι ανεμβολίαστος» κατέληξε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ