- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεμιστοκλέους: Αναμνηστική δόση σε ευπαθείς ομάδες από Σεπτέμβρη
Πότε θα είναι εφικτή η επίτευξη της ανοσίας
Μάριος Θεμιστοκλέους για αναμνηστική δόση εμβολίου: Ξεκινά η χορήγηση από τον Σεπτέμβριο σε ανοσοκατεσταλμένους.
Τη χορήγηση αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ανοσοκατασταλμένους, δηλαδή σε ευπαθείς ομάδες με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας, αποφάσισε εχθές, Τρίτη (17/8) η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, όπως έκανε γνωστό σήμερα (18/8) ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης θα ξεκινήσει από τις αρχές Σεπτεμβρίου, ενώ σημείωσε ότι εξετάζονται τα δεδομένα για να επεκταθεί η αναμνηστική δόση και στις υπόλοιπες ομάδες, καθώς και στους υγειονομικούς.
Σε ό,τι αφορά την πορεία των εμβολιασμών, σημείωσε ότι με την επιστροφή των εκδρομέων του Δεκαπενταύγουστου, αυξήθηκαν τα ραντεβού για εμβολιασμό. Όπως είπε, ήδη έχουν κλειστεί 30.000 ραντεβού από νεαρά άτομα. Μάλιστα, επεσήμανε ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί η ανοσία στα μέσα ή τέλη του Σεπτεμβρίου, εάν ο καθημερινός αριθμός των εμβολιασμών επιστρέψει στο 1% του πληθυσμού την ημέρα, δηλαδή στους 100.000 εμβολιασμούς καθημερινά.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους, είναι να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Μάλιστα, μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο σχετικά με το πώς θα είναι η ζωή μας από το Σεπτέμβριο και μετά. «Είναι φανερό γιατί χρειάζεται να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό. Αναμέναμε την κάμψη των εμβολιασμών λόγω καλοκαιριού, ειδικά στις ηλικίες 18-24 ετών».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παρατεταμένο κύμα καύσωνα σε Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία
Παραμένουν στο σημείο οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις
Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Νοσηλεύεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων με κάταγμα μηρού - Οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες
Το ταχύπλοο προσέκρουσε στην προβλήτα κατά την πρόσδεση - Ακυρώθηκε το δρομολόγιο
Άμεση κινητοποίηση επίγειων και εναέριων δυνάμεων - Δεν απειλήθηκαν κατοικίες
Ισχυρές επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και ένα ελικόπτερο επιχειρούν στο σημείο
25 Ιουνίου ανακοινώνονται οι βαθμολογίες των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ - Ξεκινούν οι διαδικασίες για τα μηχανογραφικά
Πιλοτικό πρόγραμμα στοχευμένης αλιείας με χρηματοδότηση από την ΕΕ εξετάζει το υπουργείο
Γενικά αίθριο σκηνικό σε όλη τη χώρα - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Σε εξέλιξη και οι έρευνες για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς
Τιτάνια μάχη πριν από τη δύση του ηλίου δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Διαδραστικός χάρτης δείχνει τη χρονική και γεωγραφική πορεία του στην Ανατολική Μεσόγειο
Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς τα Στύρα
Καίγεται δάσος κοντά στα Μεσοχώρια
Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις
Μεγάλη κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων της Πυροσβεστικής
Σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών - Κινητοποίηση των αρχών
Με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα, οι επιστήμονες ξεκαθαρίζουν τους πραγματικούς κινδύνους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.