Ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος εξηγεί τη σταδιακή αύξηση των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ.
Η απώλεια ενός νέος ανθρώπου από κάτι που μπορεί να το είχε αποφύγει με ένα τσίμπημα, είναι δυσβάσταχτη, είπε ο ο Καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος στον ΣΚΑΪ.
Παράλληλα, εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός ότι πλέον βρίσκονται στις ΜΕΘ και άτομα νεαρής ηλικίας.
«Το πιο ανησυχητικό για μένα είναι αν πάρετε την ηλικιακή κατανομή των διασωληνωμένων. Την τελευταία εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους στην ηλικιακή ομάδα των 18-39 ετών και 9 καινούργιες διασωληνώσεις. Συνολικά, έχουμε 14 νέους και 1 παιδί που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Όσο για την πίεση στο σύστημα υγείας, δήλωσε πως τώρα δεν παρατηρείτε κάτι τέτοιο, ωστόσο αν συνεχίσει να αυξάνεται με αυτόν τον ρυθμό ο αριθμός των διασωληνωμένων τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν.
Βασιλακόπουλος: Ανοσία της αγέλης
Για την πορεία προς την ανοσία της αγέλης δήλωσε πως δεδομένου ότι βρισκόμαστε κοντά στο 60% ανοσίας στη χώρα μας, μας χωρίζει ένα 25% για να φτάσουμε στο 85% το οποίο θα σημάνει και την λήξη της πανδημίας, τόνισε ο καθηγητής.
Ωστόσο όπως ανέφερε ο καθηγητής υπάρχει ένα οδυνηρό σενάριο να φτάσουμε εκεί: «Ενδέχεται να θρηνήσουμε πολλά θύματα και να γεμίσουν οι ΜΕΘ με ασθενείς, για να καλυφθεί αυτή η διαφορά του 25%».
Φυσικά, το καλό σενάριο αφορά την αύξηση των ποσοστών του εμβολιασμού.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιθανότατα είχε πρόβλημα με την καρδιά του
Νέα δεδομένα μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου
«Βάσει της προβλεπόμενης στο νόμο διαδικασίας» η σύλληψη
Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»
Για ανθρωποκτονία από αμέλεια και άλλα σοβαρά αδικήματα κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες για την φονική έκρηξη στα Τρίκαλα-
Ήταν Οκτώβριος του 1999 μετά από παιχνίδι για το ελληνικό πρωτάθλημα
Ένα από τα πιο ιστορικά και πολυτελή διαμερίσματα της Αθήνας μειώνει την τιμή του στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ
«Μπαχαλόμαγκες που έχουν μάθει να επιβιώνουν στο όχλο οι δράστες»
Η γυναίκα δούλευε και αυτή στη μονάδα
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η πρόγνωση του μετεωρολόγου
H χώρα οδεύει προς έναν πληθυσμό μικρότερο, γερασμένο και πιο δύσκολα βιώσιμο δημοσιονομικά
Η υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας αποκαλύφθηκε μετά από 4 χρόνια
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Τρίμηνο-κλειδί για την ευλογιά αιγοπροβάτων: ενίσχυση ελέγχων, κτηνίατροι στο πεδίο άμεσα παντού τώρα
Η συλλογή του μουσείου περιλαμβάνει προσωπικά αντικείμενα, έργα και σχέδια του μεγάλου Τήνιου γλύπτη
Ο μηχανοδηγός της αμαξοστοιχίας έχει μεταφερθεί για ιατρική φροντίδα στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου
Η διοίκηση του δήμου προσφεύγει στη Δικαιοσύνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.