Ελλαδα

Βαρυμπόμπη: Εντολή εκκένωσης σε Ιπποκράτειο Πολιτεία & Δροσοπηγή

Μέσω μηνύματος του 112

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Νέο μήνυμα στάλθηκε από το 112 ζητώντας από τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι στην Πυροσβεστική καθώς σημειώθηκαν δύο αναζωπυρώσεις στη Βαρυμπόμπη.

Το πρώτο πύρινο μέτωπο μαίνεται στο ρέμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάμες με τις φλόγες να κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή.

Για το λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από το 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους, οι πρώτοι προς την εθνική οδό και οι δεύτεροι προς Αφίδνες ή Ωρωπό αντίστοιχα.


Η δεύτερη αναζωπύρωση σημειώνεται στο ίδιο ρέμα, αλλά κοντά στις παρυφές του Κρυονερίου.

Συμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο καπνός φαίνεται από την κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης ενώ ένα ελικόπτερο Έρικσον κάνει στοχευμένες ρίψεις.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 5 ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος. Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι στα 2 με 3 μποφόρ.

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI
Φωτιά στη Βαρυμπόμπη © EUROKINISSI

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημοσιεύματα καθώς και αναφορά δικηγόρου σχετικά με την πυρκαγιά στη Βαρυμπόμπη. Συγκεκριμένα, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας η οποία ανατέθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη, προκειμένου να ερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Μεταξύ των ερωτημάτων που θέτει στην αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος είναι:

  • Ξεκίνησε (όπως λέγεται) η φωτιά από μετασχηματιστή της ΔΕΗ;
  • Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;
  • Είναι αληθές, όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως π.χ. Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, γιατί υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

Οι φωτιές που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου

Αναλυτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στις πυρκαγιές που είναι σε εξέλιξη επιχειρούν:

  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Ηράκλεια του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Ηλείας, 174 πυροσβέστες, με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 52 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
     
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Μυρτιά του δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Αννας Ευβοίας, επιχειρούν 165 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 57 οχήματα, 3 Α/Φ και 3 Ε/Π εκ των οποίων το 1 Ε/Π ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν 82 πυροσβέστες από τη Γαλλία, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
     
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες στην περιοχή Μέλπεια του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, επιχειρούν 28 πυροσβέστες, με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 11 οχήματα και 1 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.
     
  • Στην δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 3η Αυγούστου, στην περιοχή Άνω Βαρυμπόμπη, του δήμου Αχαρνών Αττικής, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και περιοδικά τα εναέρια μέσα. Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.
     

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ